Lecție de iubire! Cum a reușit un student să cucerească o fată, folosind retoricile lui Aristotel

De Mihaela Dobre pe
Este nevoie de mult farmec și curaj pentru a invita o fată la prima întâlnire, însă pentru un student succesul cuceririi pe care a făcut-o se datorează tehnicilor de persuasiune învățate de la profesorul lui de engleză.

Pentru a demonstra teoria, tânărul Jake l-a rugat pe profesorul lui de engleză să îl ajute să compună o invitație de nerefuzat pentru Hannah, fata de care este îndrăgostit, folosind componentele persuasiunii preluate din retoricile lui Aristotel.

Cu o înțelegere elementară a componentelor ethos, pathos și logos, profesorul și studentul au creat o propunere succintă, dar incredibil de eficace, fiind convinși că lui Hannah îi va fi imposibil să refuze invitația. Și au avut dreptate!

Invitația lui Jake la cină s-a bazat pe aceste trei principii:

Ethos (făcând apel la etică) – Jake nu a exercitat presiune asupra lui Hannah, nici măcar nu a insistat să iasă împreună la o întâlnire romantică. În schimb, invitația lui a fost una „prietenoasă”.

Pathos (făcând apel la emoții) – Propunerea lui sugerează că întâlnirea va fi una distractivă.

Logos (făcând apel la logică) – Știind că Hannah își schimbă locuința, Jake a invitat-o să ia cina împreună pentru ca tânăra să își recapete energia, sugerând că masa va fi gratuită, ca o compensație a muncii depuse de ea.

Încântat de faptul că fata nu i-a respins propunerea, Jake a făcut public mesajul pe care l-a compus împreună cu profesorul lui:

„Buna, știu că treci printr-o perioadă stresantă, dar dacă vrei să te recreezi după muncă sau dacă ai nevoie de mâncare pentru a supraviețui până te muți în noul apartament, mi-ar plăcea să luăm cina împreună. Va fi distractiv și o ocazie foarte bună pentru mine de a-l cunoaște pe câinele tău, însă el este motivul secundar pentru care fac asta”.

Din fericire, Hannaj a acceptat invitația, iar mesajul lui Jack a devenit viral pe Internet, fiind model de inspirație pentru mii de tineri.

Citește și – Doar 2 fraze ne împiedică să fim fericiți. Teoria unei vieți bune, dată de filosoful Epicur

Citește și – Istoria unei forme. Cum a devenit inima simbolul iubirii

Foto – Twitter

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO