La ce folosește bucata de piele în formă de romb de pe rucsacuri

De Adina Radu, pe
Multe rucsacuri sau ghizodane prezintă această bucățică de piele în formă de romb care are două crestături paralele. Te-ai întrebat la ce folosește această bucată de piele și de ce este aplicată pe rucsacuri?

Rombul de piele se găsește în diverse culori, dar respectă întotdeauna forma și cele două crestături paralele. În ultima vreme este chiar în trend să ai un rucsac ce prezintă acest element.

I se spune bandă agățătoare sau rât (din cauza asemănării cu râtul de porc).

Care este scopul rombului în formă de rât?

Scopul inițial era cel de a putea căra mai multe obiecte în exteriorul rucsacului prin trecerea unor funii printre cele două crestături paralele. Așa se pot cără pantofii sport, trecând și prinzând cele două șireturi printre crestături.

Cu timpul, pielea a fost înlocuită de materiale mai ieftine și mai rezistente. De aceea, acum găsim aceste romburi din cauciuc sau plastic.

Le poți regăsi și pe vestele de salvare unde pot susține fluiere, cuțite sau alte obiecte ce pot ajuta în caz de necesitate.

În zilele noastre, acest romb este doar un accesoriu la modă. Se adaugă rucsacurilor pentru un aspect vintage. Foarte multe branduri populare l-au adoptat și acum apare pe majoritatea ruscacurilor la modă.

Sursa foto 123rf

Citește și La ce folosește sertarul aragazului

Citește și La ce foloseşte gaica de pe spatele cămăşii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!