8 motive pentru care Javier Bardem merită să câştige Oscarul

De Nicoleta Galeteanu, pe

Nominalizat pentru rolul excepţional pe care îl face în „Biutiful”, după noi, actorul Javier Bardem ar trebui să câştige indiscutabil Oscarul. Dar pentru că nu e frumos să…
 …emitem judecăţi de valoare fără să le probăm, am pregătit  Academiei Americane de Film şi câteva argumente de necontestat pentru a-i acorda actorului premiul cuvenit…

Iată cele 8 motive pentru care actorul Javier Bardem ar trebui să plece acasă cu statueta.

1. În primul rând, Javier Bardem este un actor foarte sexy – iar ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place -, iar Academia de Film a demonstrat de-a lungul timpului că nu discreditează frumuseţea cum fac angajatorii, de exemplu, atunci când vrei să te angajezi.

Şarmul său exotic, tipic bărbaţilor iberici – „machos ibéricos” -, îl face extrem de seducător, ceea ce cu siguranţă va cuceri membrele din forul de votare al Academiei. În felul acesta au câştigat şi Robert de Niro, Jack Nicholson, când era mai tânăr, sau Marlon Brando, când era în viaţă.

2. Una dintre cele mai frecvente cauze care duce la destrămarea căsniciilor este gelozia. Dar şi invidia. Iar dacă ne gândim că Penelope Cruz a câştigat Oscarul acum doi ani, pentru rolul din filmul „Vicky Cristina Barcelona” (în care apropo, a jucat şi Javier), cum ar fi ca Javier, favorit fiind, să nu îl câştige acum?!!

Sentimentul de frustare va fi atât de mare, încât… nici nu vrem să ne gândim la ce s-ar putea întâmpla!

3. Javier Bardem este singurul non-american nominalizat la categoria „cel mai bun actor”. Restul listei este completată de Jeff Bridges, Jesse Eisenberg şi James Franco care sunt toţi americani. Ceea ce pentru mulţi este o practică firească la Oscaruri, pentru Academia Americană de Film ar fi un prilej numai bun să probeze că nu discriminează minorităţile şi imigranţii, ca în 1973.

4. Cunoscutul actor Sean Penn, care deţine la rândul său un Oscar, a declarat despre interpretarea lui Javier Bardem din acest film că „este cea mai bună de la Brando în „Ultimul tango la Paris”. Prin urmare, cum şi Marlon Brando a primit două Oscaruri, în mod obligatoriu, şi Javier trebui să aibă tot atâtea.

5. Destinul favoriţilor la Oscar 2011, Natalie Portman şi Javier Bardem, este uluitor de asemănător.

Realizările actriţei din ultima vreme – succesul proiectelor recente („The Other Woman”, „No Strings Attached/ Fără obligaţii” şi, bineînţeles, „Black Swon„), precum şi faptul că aşteaptă un copil în acest an, coincid cu cele ale actorului spaniol. Succesul filmelor „No Country for Old Men„, „Love in the Time of Cholera” şi „Vicky Cristina Barcelona”, precum şi marea realizare din căsnicia sa cu Penelope Cruz – cei doi au un copil – înseamnă, în mod logic, că dacă Natalie Portman va câştiga, şi Javier Bardem va lua un Oscar.

6. După o reevaluare a listei celor nominalizaţi la categoria în speţă, mai descoperim un motiv pentru care actorul îşi merită premiul.

Chiar dacă este propus cu rolul din „True Grit”, dar Jeff Bridges a eşuat esenţial în „ciberneticul” „Tron: Legacy”. Şi oricum, actorul a câştigat Oscarul anul tecut… Cât despre Jesse Eisenberg („The Social Network”) şi James Franco („127 Hours”), sunt prea tineri să câştige un Oscar.

7. Laureat în 2007 cu primul său Oscar pentru rolul principal din „No Country for Old Men/ Nu există ţară pentru bătrâni”, actorul a dedicat marele trofeu mamei sale şi Spaniei (nu i-a omis nici pe fraţii Coen, regizorii peliculei)… Dar anul acesta, Javier Bardem va avea cel mai frumos discurs, dedicând trofeul micuţului său, pentru că de o zi este proaspăt tătic.

8. Indiferent că zodiacul s-a modificat, favoriţii din acest an rămân sub influenţa celor mai norocoase conjuncturi astrale.

Pentru zodiile gemeni (Natalie Portman) şi peşti (Javier Bardem), astrologii au prevăzut o ascensiune profesională fulminantă în acest an. Iar dacă se decalează calendarul zodiilor, pentru taur şi vărsător sunt valabile aceleaşi preziceri.

Rămâne să vedem pe 27 februarie dacă motivele enumerate de noi au influenţat juriul de la Oscaruri, dar pâna atunci admiră-l în galeria foto de mai jos şi spune-ne ce alte atuuri i-ar mai aduce lui Javier Bardem Oscarul anul acesta.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!