Cum a apărut celebrul bulevard „Walk Of Fame”

De Nicoleta Galeteanu, pe

De curând, Capitala se poate mândri cu un bulevard la fel de strălucitor ca cel de la Hollywood, după ce actorul Florin Piersic a inaugurat cu prima stea omagială Walk of Fame-ul românesc.
După modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din „cetatea filmului”, Piaţa Timpului, situată lângă magazinul Cocor din zona Unirii, despre care puţini probabil ştiau cum se cheamă până acum, va găzdui, începând din acest an, numele celor mai apreciaţi actori români, cu celebrele stele omagiale care pavează bulevardul hollywoodian încă de acum 50 de ani.

După actorul Florin Piersic, următorul „proprietar” al unei stele va fi Victor Rebengiuc.

Istoria „Walk Of Fame”

Dacă eşti curioasă cum a apărut ideea unui bulevard pavat cu stele, ei bine, ideea i-a venit lui E. M. Stuart, preşedinte al Camerei de Comerţ de la Hollywood pe atunci, şi nu în scopul de a plomba gropile din asfalt.

Acesta s-a gândit pur şi simplu că o alee celebră, care să omagieze celebritatea înseşi, va împrospăta oraşul şi va fi totodată o atracţie turistică frumoasă.

Zis şi făcut, astfel că bulevardul este gata în 1960, iar Walk of Fame se deschide cu nu mai puţin de 2500 de steluţe, întinse pe 5,6 kilometri, urmând ca fiecare să fie atribuită unei celebrităţi.

Prin urmare, prima steluţă este dedicată chiar în acel an, pe 9 februarie, actriţei Joanne Woodward, onorată, bienînţeles să îşi vadă numele încrustat în bronz, în locul unei caricaturi, variantă luată în considerare de către creatorii celebrelor embleme.

Comitetul abilitat să numească celebrităţile au acordat peste 1500 de stele în primul an şi jumătate de la inaugurarea bulevardului, fiind omagiaţi, printre alţii, regizorul Stanley Kramer şi producătorul Richard D. Zanuck.

 …Şi altfel de nominalizări pe Walk Of Fame

Nu doar personalităţile din lumea filmului au avut onoarea să îşi vadă numele pe plăcuţele de pe bulevardul din Hollywood. În 1978, Mickey Mouse este primul personaj animat laureat cu o stea, iar Strongheart, pe numele său adevarat Etzel von Oeringen, este primul căţel celebru pe Walk Of Fame, după ce a primit o stea pentru rolul din prima ecranizare după „Colţ Alb”, în 1925.

Au urmat apoi Lassie, Rin Tin Tin şi broscoiul Kermit, precum şi personajele din The Muppets. Şi Disneyland este laureat cu una, având inscripţionat pe stea palatul Disney, în timp ce astronauţii Apollo XI au o lună plină.

Fostul campion mondial de box Muhammad Ali a cerut însă ca steaua sa să nu fie pusă pe jos, aşa că aceasta se află zidită pe un perete al Teatrului Kodak.

Ceremonia de decernare din 1 noiembrie 2010 a stabilit şi un record. Diane Ladd, Bruce Dern şi Laura Dern au primit primesc câte o stea, fiind pentru prima dată când trei membri ai aceleiaşi familii (mamă, tată şi fiică) primesc o stea în aceeaşi zi.

Steluţele de onoare sunt acordate de un comitet care alege dintre nominalizările publice. Aşadar, şi tu poţi trimite propuneri pe site-ul Hollywood Chamber.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!