„Hârtia igienică” refolosibilă, ultima tendință a americanilor

De Oana Savin pe
Mai multe familii din Statele Unite au ajuns să folosească bucăți din materiale textile pe post de hârtie igienică, în contextul în care comunitatea militează pentru „zero deșeuri”.

Unii americani insistă pentru utilizarea hârtiei igienice biodegradabilă, în timp ce alții susțin folosirea bideurilor. Însă, având în vedere că bideul nu face parte din tradiția americanilor, anumite persoane afirmă că au găsit o alternativă: „hârtia igienică refolosibilă”, un fel de cârpă care poate fi spălată și folosită din nou.

Citește și: Inedit: Ce spune hârtia igienică despre tine. Află secretele ascunse ale personalităţii

Cunoscută sub denumirea de „family cloth”, această „hârtie igienică” este făcută din haine vechi sau materiale textile cumpărate la metru, notează Slate.fr.

Mai mult, se pare că există și suluri de „hârtie igienică” refolosibilă ce pot fi achiziționate de pe site-uri specializate.

Potrivit unui blogger, odată ce a folosit scutece lavabile pentru copiii săi, tranziția către „hârtia igienică” refolosibilă a fost una ușoară.

Citește și: Pericolele ascunse din hârtia igienica, în functie de specificatia de pe ambalaj

Acesta susține că, dacă bucățile din materiale textile folosite sunt plasate în cutii speciale sau în saci de vidat, problemele legate de miros dispar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro