Emisiuni tv de care ne este dor

De Nicoleta Galeteanu pe

Cei care se gândesc cu plăcere la programele tv din copilărie, atunci sigur îşi reamintesc de Abracadabra, Şcoala Vedetelor sau Atlas Magazin. Aceste emisiuni reuşeau..

 … să ne ţină captivi ore în şir în faţa micului ecran.
Iată de ce emisiuni tv ne e dor!

Abracadabra

Abracadabra a fost probabil cea mai îndrăgită emisiune pentru micii telespectatori, care devenise în perioada postcomunistă un fenomen televizat.
Nu era duminică în care să nu urmărim la TVR 1 vrăjitoriile Magicianului şi pe abramburici, care ne fascinau de fiecare dată cu dispariţii şi transformări misterioase. Cântecul Magicianului, „Eu pot, eu sunt Magician”, era un imn al copiilor pe care îl ştiam toţi pe de rost, iar Marian Râlea, cu celebrul joben negru, avea o energie formidabilă să ne înveselească.

Arlechino

Cam în aceeaşi perioadă (1991 – 1995), Mihai Gruia Sandu a dat viaţă unui alt personaj îndrăgit, cu care actorul este confundat şi astăzi. Arlechino a reprezentat o altă perioadă frumoasă petrecută în faţa micului ecran.

Weekend de weekend, aventurile lui ne ţineau cu sufletul la gură, iar „Omul din deltă” şi „Maşina Timpului” ne teleportau automat în lumea simpaticului personaj Arlechino, care apărea mereu pe careul de romburi spunând poveşti captivante.

Feriţi-vă de măgăruş!

De la prima difuzare, din 1993, „Feriţi-vă de măgăruş!” a făcut multă vreme furori în rândul copiilor. Prezentată de Eugen Cristea, emisiunea ne acapara cu totul în weekend, cu probleme de cultură generală şi probe captivante. 
Ce mai conta că măgăruşul era cel care pedepsea? Copiii nu se lăsau deloc intimidaţi de măgăruş, iar pentru micii telespectatori, era o adevărată atmosferă de sâmbătă dimineaţă. Ultima emisiune a fost difuzată în 1998, dar Eugen Cristea a rămas tot „nenea cu măgăruşul”. 

Tip Top Minitop

Tot sub sigla TVR, „Tip Top Minitop” a fost unul dintre cele mai longevive show-uri de televiziune, cu un mare succes la publicul mic. 
O variantă autohtonă a show-lui „Got talent”, spectacolul a fost o rampă de lansare pentru mulţi copii talentaţi şi chiar pentru unele dintre vedetele generaţiei noastre (Giulia Anghelescu, Andreea Bălan). 
Ne-am uitat hipnotizaţi la ea până în 2004, anul ultimei difuzări, iar în tot acest timp emisiunea a fost prezentată pe rând de Iuliana Marciuc, Ioan Luchian Mihalea şi de Horia Brenciu.

Video Magazin

„Atlas”, „Video-Magazin” sau „De la egal la egal” au reprezentat practic epoca distracţiei televizate posdecembriste.  
Vezi ce alte emisiuni tv urmăream cu 15 ani în urmă. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2