5 desene animate pe care nu trebuie să le ratezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Epoca animaţiilor 3D, care i-a stârnit şi pe moldoveni să producă filme cu ţigani, nu a adus pe ecrane, prea multe filme geniale, iar majoritatea dintre ele au fost remake-uri.
Dar, dacă urmăreşti desene, iată câteva dintre cele mai reuşite producţii pe care le poţi urmări oricând.

1. South Park

Este unul dintre cele mai îndrăzneţe desene animate din toate timpurile care a reuşit să calce pe nervi multă lume din cauza subiectelor abordate de-a lungul celor 12 ediţii difuzate în prezent.

Michael Jackson, Barack Obama sau profetul Mohamed sunt doar câteva personaje care nu au scăpat din vizorul creatorilor Matt Stone şi Trey Parker.

Sitcomul urmăreşte patru pramatii de băieţi de clasa a patra – Eric, Kyle, Stan si Kenny -, care trăiesc în orăşelul South Park din Colorado, şi părinţi lor care nu sunt nici ei prea întregi la minte…

Ei au doar opt ani, dar sunt deja de 13 ani în aceeaşi clasă.

2. The Simpsons

Este unul dintre cele mai longevive desene animate, difuzate de mai bine de 20 de ani, laureat cu nu mai puţin de 23 de premii Emmy.

Mai decent la capitolul parodie, Matt Groening, creatorul familiei Simpson, a făcut totuşi puţină satiră despre Homer, pe care l-a înfăţişat drept un biet inspector la uzina nucleară a oraslui Springfield, leneş şi betiv.

În rest, ceilalţi membri ai familiei – Marge, Bart, Lisa şi Maggie – sunt cât de cât normali…

3. Family Guy

„Family Guy” este unul dintre cele mai amuzante desene animate care te va binedispune involuntar. Cât despre specimenele familiei Griffin, imaginaţia lor este cel puţin bolnavă.

Stewie – un bebeluş pe cât de sadic pe atât de genial, are în scop să-şi omoare mama şi apoi să cucerească lumea, Chris – obez ca tatăl său, are un coeficient de inteligenţă scăzut, la fel ca bunul – simţ, iar Meg încearcă cu disperare, dar fără succes, să fie o adolescentă „cool”.

Singurul cu capul pe umeri este Brian, câinele vorbitor, îndrăgostit de stăpâna sa, Lois.

4. Beavis and Butt-head

Beavis and Butt-head, doi nătărăi care constată că le-a dispărut televizorul, sunt şi astăzi unele dintre cele mai populare personaje din istoria desenelor animate.

Cei doi şi-au făcut apariţia pe postul american MTV, astfel că unul dintre hobby-urile lor este criticarea videoclipurilor muzicale, dar şi alte subiecte majore care nu îi privesc, dar, „dotaţi” intelectual cum sunt, adolescenţii au întotdeauna o părere.

Umorul subtil şi scenariile geniale sunt cele două atuuri ale filmului creat de Mike Jugde, cel care le-a dat viaţă personajelor.

5. Futurama

Futurama este un alt desen haios care îşi găseşte locul printre cele mai reuşite sitcomuri pe care merită să le urmăreşti.

Fry – un tânăr needucat, care nu a terminat colegiul şi care livrează pizza, Bender este un robot alcoolic, afemeiat, cleptoman şi egocentric, şi The Professor, Billy West, reprezintă grupul celor care se opun societăţii viitorului.

Serialul este bazat pe aventurile unui fost curier de pizza din New York, Philip J. Fry, care a fost criogenat din întâmplare la miezul nopţii de 1 ianuarie 2000, şi resuscitat o mie de ani mai târziu în viitor.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!