De unde închiriezi biciclete în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

În spirit ecologist sau ca alternativă de recreere, mersul cu bicicleta începe încet încet să ia avânt şi pe pistele din Bucureşti. Departe de China, în ce priveşte numărul de ciclişti…
 …  care pedalează în fiecare zi spre serviciu, sau de Danemarca, cu o reţea impresionantă de piste pentru biciclişti, de vreo trei ani şi Bucureştiul te invită la un astfel de maraton.
 
Aşadar, ce ai spune de o plimbare cu bicicletă în locul şedinţei de fitness? Dacă îţi surâde ideea, noi îţi spunem de unde poţi închiria vehicule pe două roţi şi cât te costă să te alături comunităţii ecologiste din oraş.
 

1. La Pedale

Green Revolution şi proiectul lor „La Pedale” îţi propun un tur de oraş pe bicicletă gratuit. Cele două centre de închiriere „La pedale te aşteaptă în parcurile Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) şi Kiseleff cu 250 de biciclete, un stoc alimentat cu 100 de vehicule faţă anul trecut.
 
Închirierea lor se face cu buletinul, cu care poţi împrumuta şi trei biciclete. (Program: luni – vineri 11.00-19.00, sâmbătă -duminică: 10.00-19.00).
 

2. Cicloteque

    
În bulevardul Mihail Kogălniceanu (numărul 36 – 46) găseşti un alt centru cu multe biciclete, organizat de ecologiştii de la Mai Mult Verde. Aici poţi să împrumuţi bicicleta chiar şi pentru un an sau şase luni, fireşte, contra cost.  
 
Preţul abonamentelor porneşte de la 20 de lei pentru 24 de ore şi ajunge la 100 de lei pentru un an întreg de pedalat. De asemenea, pentru 6 lei poţi închiria hibridul şi pentru o oră – fără abonament.

Pentru elevi, studenţi şi pensionari, preţurile dispun de reducere de 50%. (program: luni vineri 8.00 – 22.00, sâmbătă – duminică 10.00 – 22.00).
 

3. Bate Şaua

 
Cei pasionaţi de ciclism sau mountain biking mai trebuie doar să îşi ia harta din cui, pentru că de biciclete fac rost cei de la „Bate Şaua”.  
 
Centrul asociaţiei îl găseşti în Bucureşti – sediul magazinului Veloteca, din strada Levănţica numărul 37 – şi împrumută biciclete în toată ţara. Pentru o zi de recreere plăteşti aici 60 de lei, iar pentru mai multe zile poţi să negociezi preţul. Este bine de ştiut că trebuie rezervarea trebuie facută din timp, cu minim 24 de ore înainte de cursă.

4. Carpat Bike

 
Dacă îţi place să te plimbi cu bicicletă şi ţi-ai făcut deja încălzirea, la Carpat Bike te poţi înscrie în tururile de ciclism pe care le organizează prin ţară.  
 
Centrul Carpat Bike se află pe şoseaua Bucureşti – Târgovişte, numărul 22, iar pentru 15 euro vei pedala toată ziua, dacă ai timp în cursul săptămânii.
În weekend, scoţi din buzunar 35 de euro pentru toate cele trei zile, iar dacă mai iei cu tine patru prieteni, pentru cinci biciclete ai reducere de 5 la sută. 
 

5. Rait a bike

Şi „Rait a bike” te invită la o tură prin oraş, cu plecare din strada Brezoianu, numărul 35. O plimbare de două ore costă 10 lei, pentru una de 4 ore, plăteşti 20 de lei, iar dacă rezişti să pedalezi 10 ore, scoţi din buzunar 40 de lei.

6. My Bike

 
Oriunde ai locui, bicicletele te urmăresc în tot oraşul. Pe strada Nicolae Caranfil, numărul 34, dacă întârzie tramvaiul, împrumută o bicicletă de la „My Bike”.

Pentru oraş sau pentru o drumeţie la munte, preţul este acelaşi. Plăteşti 40 de lei pe zi, primeşti şi cască de protecţie şi te poţi deplasa oriunde doreşti. (program: marţi – vineri 10-19, sâmbătă 10.00 – 16.00).
   
Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro