Cum să te porți ca o femeie și să gândești ca un bărbat

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 19 mai 2016, 12:26
Multe dintre noi ne-am dori să pătrundem în mințile iubiților noștri, pentru a ști ce gândesc și a acționa în consecință. Un autor foarte cunoscut în America, Steve Harvey, oferă câteva ponturi doamnelor și domnișoarelor în această privință, pentru a le satisface curiozitatea, dar și în încercarea de a evita apariția unor probleme din cauza diferențelor de percepție dintre sexe.

Dincolo de dorința lui Harvey de a oferi urmașelor Evei o mostră a gândirii masculilor, rămâne ideea că o femeie trebuie să se comporte ca o doamnă, indiferent de ceea ce află sau știe că gândesc bărbații.

”Trebuie să vorbim” este una dintre expresiile pe care bărbații o aud tot mai des din gura femeilor, spune Harvey. Însă, tot el arată că diferența dintre sexul feminin și cel masculin este aceea că cel din urmă nu are răbdarea să asculte femeile plângându-se de micile probleme cotidiene.

”Pentru asta sunt prietenele tale”, scrie Harvey. El continuă cu un exemplu în care o tânără ajunge acasă și încearcă să îi povestească iubitului ei despre un incident petrecut la serviciu: o colegă a purtat aceeași bluză ca ea și a trebuit să suporte timp de 8 ore această ”umilință”. Dacă, din punctul ei de vedere, aceasta a fost o mare problemă, toată ziua, el ar rezolva situația astfel: ”Te-ai întors acasă, deci nu mai există această problemă. A doua oară nu mai porți bluza”.

Harvey oferă un alt exemplu pentru a justifica pragmatismul bărbaților: ”Unui puști care cade pe bicicletă și își julește genunchii toată lumea îi va spune să se ridice și să înceteze cu plânsul: Fii bărbat!, i se spune”.

”Să comunicăm, să fim grijulii, să ascultăm ce probleme au alții și să le și înțelegem, fără ca scopul final să fie rezolvarea lor, nu sunt principii în spiritul cărora au fost crescuți băieții”, scrie Harvey.

”Vrem să vă vedem fericite, să nu aveți nici un dubiu, dar întotdeauna vrem să fim apreciați pentru asta. Să nu uitați!”, susține scriitorul american.

Citește și: Motivul pentru care nu ai noroc în dragoste

Harvey le dă un sfat reprezentantelor sexului opus. ”Dacă te-ai convins că un bărbat nu este interesat de o relație serioasă, nu vei reuși să-l schimbi doar pentru că ieșiți la întâlniri sau faceți sex. Poți fi femeia perfectă: ești capabilă să porți cele mai interesante conversații, îi pregătești micul dejun și faci masaj de parcă ai fi de meserie, ești independentă (ceea ce pentru înseamnă că nu ești la dispoziția lui). Însă dacă nu este pregătit pentru o relație serioasă, atunci vei fi tratată ca atare”, explică Harvey.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!