5 premiere cinematografice extraordinare în weekend

De Nicoleta Galeteanu, pe

Zilele acestea vei râde din toată inima pentru că cinematografele ţi-au pregătit comedii spumoase cu actori… de tot râsul. În plus, la Muzeul Ţăranului Român poţi vedea…
 … multe dintre filmele extraordinare proiectate la TIFF-ul din acest an. Pentru a păstra apetitul pentru filme bune, îţi recomandăm şi de la Festival un astfel de film.

Un cuplu mortal/ Killers”

În timpul unei vacanţe, Jen, specialistă în computere, îl întâlneşte pe carsimaticul Spencer, bărbatul visurilor ei. După ce se căsătoresc, cei doi îşi dau seama că vecinii lor sunt asasini angajaţi să îi ucidă.

În rolurile principale sunt Katherine Heigl şi Ashton Kutcher.

„Felicia, înainte de toate”

Cel mai premiat film la Festivalul Transilvania din acest an, „Felicia, înainte de toate” este o poveste tristă despre drama unei familii dezbinate din cauza lipsei de comunicare, dar filmul are de asemenea şi momente amuzante.

Ziua de plecare a Feliciei este, ca întotdeauna, foarte agitată, mama face un mic dejun copios, tatăl se teme că nu va mai trăi să îşi vadă fiica din nou, iar Iulia sună să anunţe că nu mai ajunge la timp să îşi ducă sora la aeroport.

În regia lui Răzvan Rădulescu şi a regizoarei Melissa de Raaf, Ozana Oancea face un rol de excepţie, cât două premii la TIFF.

Taverna Soul Kitchen/Soul Kitchen”


O comedie la care vei râde timp de 99 de minute continuu, „Soul Kitchen” este în acelaşi timp un film despre familie şi prietenie, despre iubire şi loialitate.

După ce prietena lui s-a decis să se mute în China, pentru tânărul Zinos lucrurile nu par să meargă nici la restaurantul Soul Kitchen, al cărui patron este. Dar, tocmai când ele încep să se aşeze, tânărul decide să plece la Shanghai în căutarea dragostei. Doar că pentru asta trebuie să lase Soul Kitchen în grija fratelui său, Illias, un fost puşcăriaş.

Nanny McPhee: Marea înfruntare”


Dacă primul film descria războiul dintre părinţi şi cei mai obraznici copii din lume, Susanna White porpune în „Nanny McPhee: Marea înfruntare” este războiul dintre cei mai răi copii din lume.

Bona (Emma Thompson) cu puteri magice are trei copii care se ceartă şi se bat tot timpul, în plus se trezeşte pe cap cu nepoata şi nepotul ei, doi copii extrem de răsfăţaţi. Copiii vor dormi cu purceii, pentru că refuză să împartă paturile cu verii lor, dar bona McPhee nu face decât să le înmdeplinească dorinţa.

Graşii/ Gordos”


Sâmbătă, de la 20:30, îţi recomandăm o producţie spaniolă, în regia lui Daniel Sanchez Arevalo. „Gordos” este o dramedie care spune cinci poveşti despre persoane supraponderale într-un mediu comun: terapia de grup.

Oamenii nu se aşteaptă să scape de kilograme, ci să afle de ce se îngraşă, pentru că pentru ei greutatea nu este importantă. În fim joacă actorul Raúl Arévalo, multiplu laureat la cele mai mari festivaluri de film.

Filmele TIFF rulează la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

 Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!