Ceva vechi, ceva nou, ceva albastru, ceva împrumutat. Patru tradiții de nuntă explicate

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 02 iunie 2021, 12:59
„Something old, something new, something borrowed, something blue”.  Este expresia pe care o auzim frecvent în filmele americane cu nunţi somptuoase.  Deși este un obicei împrumutat, semnificațiile lui se aplică mireselor de pretutindeni și este, totodată, un element distractiv cu care orice mireasă își poate condimenta ziua cea mare.

Citește și – Top 10 cele mai frumoase rochii de mireasă din toate timpurile

Tradiția care spune că mireasa trebuie să poarte în ziua nunții ceva nou, ceva vechi, ceva albastru și ceva împrumutat datează din Anglia secolului XIX, provenind de fapt dintr-o veche poezie englezească. Deşi am împrumutat cu succes acest obicei, multe mirese nu ştiu cum să îmbine şi să potrivească aceste elemente în ţinuta nunţii lor sau cu ce să asocieze aceste patru noţiuni.

Ceva vechi

Simbolizează trecutul miresei și tradițiile care s-au respectat în familia ei. De obicei, el este reprezentat de un obiect transmis din generație în generație. De exemplu, poți decora recepția de nuntă cu fotografiile bunicilor sau a străbunicilor tăi, îți poți asorta rochia de mireasă cu o pereche de mănuși vintage sau îți poți înfrumuseța bchetul de mireasă cu o brosă de la bunica.

Ceva nou

Lucrul nou reprezintă speranța pentru un viitor plin de realizări alături de persoana iubită. Elementul „ceva nou” poate fi orice de la machiaj, parfum ori lenjerie intimă până la transport. Îți poți achiziționa un ruj sau un parfum nou special pentru această zi, sau acel set de lenjerie intimă din mătase la care ai visat sau chiar îți poți face propriul cadou de nuntă, cu puțin înainte de eveniment, și anume, un autoturism nou.

Ceva albastru

Albastrul este asociat cu protecția și masculinitatea, reprezentând uniunea puternică cu viitorul soț. Pentru „ceva albastru”, poți folosi o panglică albastră pe rochie, o pereche de pantofi în această nuanță, iar în cazul în care nu ești adepta acestei culori, poți alege o portjartieră albastră sau o bijuterie cu pietre albastre pentru ziua cea mare.

Ceva împrumutat

Obiectul împrumutat reprezintă dorința de a prelua din experiența și norocul altor femei căsătorite. Poate fi de exemplu biblia mamei pe care o vei putea folosi la ceremonie sau accesoriul de păr de la o prietenă sau o rudă căsătorită.

Atrage norocul de partea voastră, purtând cel puțin unul dintre aceste lucruri în ziua nunții!

Citește și – Ce accesorii nu trebuie sa-ti lipseasca in ziua nuntii

Urmează ziua cea mare? Vezi cumpărăturile pentru nuntă și listele cu tot ce este necesar!

Foto – Shuttersotck

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!