Unde poţi face donaţii pentru sinistraţi

De Nicoleta Galeteanu pe

O haină, o pătură sau un mesaj de 2 euro sunt ajutoare care pot ajuta extrem de mult sinistraţii din Moldova. Pentru că solidaritatea este singura speranţă a oamenilor…
 … alege să acorzi şi tu un mic ajutor prin intermediul centrelor de colectare din Bucureşti.

Mii de sinistraţi, sute de case distruse şi toată munca de-o viaţă risipită în doar câteva clipe. Bilanţul pagubelor provocat de inundaţii depăşeşte orice estimare pentru oamenii afectaţi, iar pentru cei care şi-au pierdut rudele, sunt inestimabile.

Dacă vrei să întinzi şi tu o mână de ajutor, în Bucureşti există peste 20 de centre de colectare, deschise de autorităţile locale, unde poţi dona ajutoare pentru sinistraţi.

Centre de colectare în toate sectoarele din Bucureşti

Astfel, în sectorul 1 au fost deschise cinci centre de colectare unde se pot dona pături, îmbrăcăminte şi încălţăminte, mobilă, apă, alimente sau obiecte electro-casnice la sediul Primăriei Sectorului 1 (şoseaua Bucureşti – Ploieşti nr. 9-13) şi sediile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 (strada Biserica Amzei, nr. 21-23; Calea Griviţei, nr. 208 – 210; strada Pajurei, nr. 13; strada Borşa, nr. 27; strada General Berthelot, nr. 55).

Totodată, persoanele care doresc să doneze obiecte de mari dimensiuni – mobilier sau obiecte electro-casnice – pot suna la Administraţia Domeniului Public pentru a fi ridicate donaţiile de la adresa proprie.

În sectorul 2 a fost înfiinţat un centru temporar pe Aleea Circului, iar în sectorul 3, un centru pe Calea Dudeşti – Pantelimon.

Cei care locuiesc în sectorul 4 pot aduce ajutoare la cele şase corturi de colectare, amplasate la intrarea Şincai a Parcului Tineretului, staţia de metrou Brâncoveanu, Big Berceni, staţia de metrou Piaţa Sudului şi la Piaţa Progesul. Campania se va desfăşura timp de două săptămâni.

Primaria sectorului 5 a deschis 11 centre de colectare a ajutoarelor. În zona Unirii, la Piaţa Ferentari, zona 13 septembrie – intersecţie cu strada Petre Ispirescu, intersecţia Calea Rahovei cu strada Teius, parcul Sebastian, şoseaua Alexandriei (MC Donald’s), Parc Humuleşti, Pieptănari – intrarea în parc, Parc Izvor, strada Toporaşi – intersecţie cu şoseaua Giurgiului, Centrul Sfânta Elena.

Cei care locuiesc în sectorul 6 pot face donaţii în trei centre deschise de Primăria de sector: sediul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Nectarie, la Centrul pentru Copii cu Dizabilităşi „Domniţa Bălaşa” şi la sediul Direcţiei Protecţia Copilului.

La toate cele trei centre se pot dona haine, obiecte de strictă necesitate, electrocasnice în stare de funcţionare şi alimente neperisabile.
Pe Bulevardul Regina Elisabetala, la fostul sediu al Primariei Municipiului Bucureşti, centrul va fi deschis timp de o lună, între orele 9.00 şi 21.00.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2