Asemănările dintre celebrităţile născute în aceeaşi zi

De Stela Moisescu, pe

Personalităţi marcante precum Charles Darwin, Abraham Lincoln, George W. Bush şi Sylverster Stallone s-au născut în aceeaşi zi! Interesant este că pe lângă data naşterii…
… au multe alte lucruri în comun, semn că momentul naşterii îşi pune amprenta asupra ta, ca om.

Iată cinci astfel de perechi de „gemeni„, care demonstrează că data la care s-au născut este destinată personalităţilor ce au în comun măreţia!

Charles Darwin şi Abraham Lincoln (12 Februarie 1809)

Două figuri marcante ale secolului al XIX-lea, ce doi au fost educaţi în spirit creştin, deşi Darwin devine ateist, iar diferite surse confirmă că şi Lincoln îşi vocifera necredinţa. Ambii au avut rezultate slabe în cadrul educaţional, dar s-au autoeducat către excelenţă în domeniul lor de interes.

Mai au în comun dispreţul faţă de sclavie şi dorinţa pentru schimbare şi evoluţie. Cea mai importantă lucrare a omului de ştiinţă, Darwin, „On the origin of species” a fost publicată în anul 1859, cu un an înainte ca Lincoln să fie ales preşedinte. După aceste evenimente, ambii schimbă lumea, dar atrag şi duşmani de partea lor, astfel că Darwin este acuzat de necredinţă, iar Lincoln asasinat.

Fostul preşedinte al Americii, George W. Bush şi Sylvester Stallone (6 Iulie 1946)

Cei doi au mai multe lucruri în comun decât ţi-ai putea imagina. Abilităţile orale le-au fost criticate, dar au avut mare priză la public oricum. Pentru ei succesul este sinonim cu popularitatea, nu neapărat cu fapte excepţionale. Ambii şi-ar dori să îşi steargă trecutul cu buretele.

La începutul anilor 70 Bush a avut probleme cu alcoolul, motiv pentru care a fost şi arestat. Stallone în schimb, înainte să cunoscă faima, îşi utiliza talentele actoriceşti în filme porno. Ambii au avut afaceri care s-au ruinat. Au cunoscut însă şi succesul în stil mare, Bush ca preşedinte, Stallone ca actor, ambii cu înclinaţii militare în stilul de profesare. În prezent au intrat sub un con de umbră, semn că faima nu ţine o veşnicie.

Prinţesa Diana şi Carl Lewis (1 Iulie 1961)

Au fost în lumina reflectoarelor în anii 80, devenind celebrităţi în ciuda unor începuturi nesigure. În copilărie, înainte să devină cea mai fotografiată persoană din lume, Diana era foarte timidă. Lewis, înainte să câştige nouă medalii olimpice de aur, era de o statură sub medie. În mod ciudat, Diana a fost mai atletică decât Lewis pe băncile şcolii. După moartea Dianei, Carl Lewis a declarat că data naşterii lor „nu va mai fi la fel de senină”.

Meryl Streep şi Lindsay Wagner (22 Iunie 1949)

Ambele sunt actriţe americane, blonde, cu priză la public şi au în palmares câte un premiu Emmy. Meryl Streep este o figură marcantă în pelicule, cunoscută pentru rigurozitatea cu care îşi pregăteşte fiecare rol, în timp ce Lindsay Wagner este cunscută pentru rolul femeii bionice, din serialul de televiziune omonim. Şi-au împărţit cu graţie supremaţia, cu alte cuvinte.

Albert Finney şi Glenda Jackson (9 Mai 1936)

Amândoi au absolvit Academia de Arte Dramatice şi au debutat în industria filmului la începutul anilor 60. Faima au dobândit-o în urma rolurilor jucate în filme adaptate după romane britanice, filme care au câştigat şi Oscarul. Cei doi au refuzat însă de-a lungul carierei anumite roluri pentru a se dedica teatrului. În mod straniu, nu au jucat în niciun film împreună, deşi au cariere foarte asemănătoare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, citeşte şi despre gesturile pe care nu ştiai că le faci diferit faţă de bărbaţi.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro