Cele mai sigure maşini ale anului 2011

De Nicoleta Galeteanu pe

Mai presus de calitate şi de preţ, siguranţa pe patru roţi este cel mai important aspect când vine vorba de maşina personală, iar dacă te ghidezi după acelaşi principiu…
 … află că BMW Seria 5, Cadillac CTS şi Subaru Legacy au fost desemnate cele mai sigure maşini ale anului 2010.

Sedanurile mari precum Buick LaCrosse, Lincoln MKS sau Mercedes Clasa C Class se află şi ele în clasament, dar şi maşini mai micuţe cum este Chevy Cruze, au trecut testul siguranţei, potrivt publicaţiei Forbes, în acord cu ultimele teste efectuate de  Institutului American pentru Siguranţa pe Autostrăzi (The American Insurance Institute for Highway Safety – IIHS).

Citeşte mai jos topul celor mai sigure autoturisme ale acestui an, care ţin cel mai mult la viaţa ta.

1. BMW Seria 5 Sedan

Cel mai nivel de siguranţă se găseşte în calitatea nemţească a celor de la BMW, ultimul model din Seria 5 fiind votat cel mai sigur autoturism în 2011.

Noul BMW Seria 5 Sedan dispune de control dinamic al amortizoarelor, control dinamic al stabilităţii şi direcţie integral activă, pe lângă sistemul adaptive drive.

În plus, modelul este dotat cu asistare la parcare, funcţie de avertizare şi de iniţiere a frânei în caz de coliziune, camere video cu vedere panoramică şi dispozitiv de limitare a vitezei.Preţul pleacă de la 42.661 de euro.

2. Buick LaCrosse

Apreciată pentru raportul calitate-preţ, sedanul de lux al celor de la General Motors, Buick LaCrosse, concurează cu elita germană în ce priveşte siguranţa, pe care o oferă însă la un preţ mult mai mic.

LaCrosse vine cu trei niveluri de echipare şi este disponibil în două versiuni, cu tracţiune spate şi integrală AWD, echipată cu un sistem inteligent 4×4.Preţul de pornire: 26.995 dolari

3. Cadillac CTS Sedan

Apreciat drept cel mai rapid sedan în prezent, Cadillac CTS Sedan este dotat cu un motor LSA 6.2l cu un propulsor V8 supraalimentat, cuplat la o transmisie cu şase trepte.

Acesta dezvoltă o putere maximă de 556 CP şi cuplu de 747 Nm, iar accelerarea de la 0-100 km/h se face în 3.9 secunde.

Preţ începând cu 35,165 dolari.

Vezi topul pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3