Cele mai periculoase 10 oraşe din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Peisajele, atracţiile turistice şi găsirea unui sejur ieftin înseamnă o vacanţă reuşită. Şi totuşi, acestea nu sunt singurele obiective pe care trebuie să le ai în vedere când îţi planifici vacanţa.
Rata criminalităţii, infracţiunile, actele de terorism şi corupţia pot transforma vacanţa într-o aventură periculoasă.

Află care sunt cele mai periculoase oraşe înainte de a pleca în vacanţă, pe care ar fi bine să le eviţi, potrivit ultimelor statistici.

1. Caracas, Venezuela

America Latină se poate lăuda cu peisaje spectaculoase şi oraşe frumoase, care sunt ştirbite însă de reputaţia negativă a majorităţii ţărilor de aici.
Cu un nivel crescut al sărăciei şi al consumului de droguri, Caracas, capitala Venezuelei este de departe cel mai periculos oraş din lume.

Cu aproximativ 100 de mii de locuitori, Caracas bate recordul celor mai multe cazuri de crimă şi răpiri pe cap de locuitor din lume, numai anul trecut fiind 130 de crime şi raportate 537 de răpiri, potrivit unui raport Foreign Policy.

Situată pe primul loc în ce priveşte rata criminalităţii, Capitala ţării este supranumită „capitala crimei”.

2.  Cuidad Juarez, Mexic

Mexic nu pare periculos doar în filmele western, ci este şi în afara platourilor de filmare. Cuidad Juarez, cel mai vulnerabil oraş din Mexic, are probleme grave cu infracţiunile – răpiri, jafuri, crime, violuri şi consum de droguri.

Conflictele recente dintre cartelurile de droguri şi badele de crimă organizată fac din Cuidad Juarez un al doilea oraş al omuciderilor, unde se produc şi 14 crime într-o singură zi.

De la începutul acestui an au avut loc aproape 1.900 de crime, iar autorităţile estimează că numărul omuciderilor îl va depăşi pe cel din 2009, când au fost comise 2.660.

3. Mogadishu, Somalia

Într-un continuu război civil, Capitala Somaliei se confruntă cu cele mai sângeroase lupte de stradă, acte de terorism, răfuiri cu arme şi răpiri.

Autorităţile par neputincioase în faţa delictelor de amploare şi nu pot decât să semnaleze turiştilor riscurile la care se expun, dacă au curaj să viziteze Mogadishu.
Deşi miliţia islamistă, care controlase Capitala vreme de câţiva ani, a fost alungată de soldaţii etiopieni, în Mogadishu se aud mereu mitraliere şi grenade.

4. Cape Town, Africa de Sud

Crimele, jafurile şi spargerile, „dictate” de sărăcie conturează cel mai bine imaginea Cape Town, una dintre cele trei capitale ale Africii de Sud.

Portivit aurtorităţilor, pe parcursul unui singur an, au fost raportate peste 18.000 de spargeri din locuinţe, circa 14.000 de jafuri şi peste 71.000 infracţiuni sexuale, pe lângă numărul mare de crime care se petrece în fiecare zi, ajuns şi la 50 de omucideri.  

Sărăcia reprezintă cauza principală în ce priveşte explicaţia raportului şocant.

5. Bogata, Columbia

Bogota se distinge ca un port al drogurilor şi al contrabandei cu arme pentru întreaga Columbie şi toată Panama. De asemenea, jafurile sunt la ordinea zilei, iar noaptea oamenii evită pe cât posibil să iasă din casă.

O firmă producătoare de veste antiglonţ ar putea fi extrem de profitabilă în Bogota, dacă nu ar fi jefuită mai întâi.

Află care sunt următoarele cinci oraşe periculoase din lume.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!