În ce sens se învârte balerina? Iluzia care îți spune ce parte a creierului folosești în mod preponderent

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 17:19
Creierul este format din două emisfere care, desi funcționează împreună, una dintre ele are „prioritate” și este folosită mai mult decât cealaltă, în funcție de persoană. Pentru a testa ce parte a creierului folosești în mod preponderent, privește materialul video de mai jos timp de 30 de secunde:

Citește și – Testul oglinzii îți spune ce fel de persoană ești

Dacă imaginea balerinei se mișcă în sensul acelor de ceasornic, înseamnă că își folosești în mod preponderent emisfera dreaptă a creierului. Dacă imaginea balerinei se mișcă în sens invers acelor de ceasornic, înseamnă că îți folosești în mod preponderent emisfera stângă a creierului. Dacă te concentrezi pe imagine, poți chiar schimba sensul de mișcare.

Potrivit unui studio derulat la Universitatea Yale, pe o perioadă de cinci ani, doar 14% dintre subiecți au reușit să privească balerina mișcându-se în ambele direcții, aceștia având un IQ de peste 160, adică aproape de geniu.

Ce înseamnă dacă îți folosești în mod preponderent emisfera stângă a creierului

Această parte a creierului este „sediul” limbajului, implică aspect lingvistice ale scrierii, este sediul calcului logic, cifrelor, raționamentelor, capacității de analiză, abstractizare.

Persoana dominată de emisfera stângă interacționează cu exteriorul într-un mod logico-analitic, prezintă logic faptele, prefer detaliile și posedă arta de a structura frazele. De asemenea, ea vrea să găsească explicații la orice, având o gândire metodică și structurată. Profesiile care implică folosirea preponderentă a emisferei stângi sunt: inginer, economist, medic, jurist, informatician, chemist, mathematician etc.

Ce înseamnă dacă îți folosești în mod preponderent emisfera dreaptă a creierului

Emisfera dreaptă este „sediul” gândirii fără limbaj, al recunoașterii formelor și percepțiilor spațiale. Ea este responsabilă pentru tonul și intonațiile vocii, pentru ritm, muzică, imaginație, simțul culorilor.

Persoana care este dominată de emisfera dreaptă a creierului are o memorie vizuală foarte bună, prefer o abordare intuitive, sintetizând relațiile între obiecte, reconstituind informațiile într-un tot unitar. Această emisferă este „sediul” competenței artistice și musicale, a imaginației creatoare. Profesiile care implică folosirea preponderentă a emisferei drepte sunt: scriitor, muzician, dansator, actor sau sculptor.

Citește și – Cea mai tare iluzie optică! O față demonică se transformă în chip angelic

Foto – captură YouTube/ Petter Wassink

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!