Cartea „România, te iubesc” va fi lansată la Târgul Internațional Gaudeamus

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 08 noiembrie 2018, 13:33
După sute de reportaje de investigație, subiecte sensibile și mii de kilometri parcurși în țară și străinătate, Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și Rareș Năstase lansează cartea „România, te iubesc!"

Volumul „România, te iubesc!” prezintă cele mai importante reportaje realizate de-a lungul celor 10 ani de emisiune la Pro Tv, dar și poveștile din spatele sutelor de ore de documentare pentru fiecare anchetă.

“Anul acesta emisiunea împlinește zece ani. Mi-aș dori sincer ca subiectele pe care le-am abordat fiecare în această carte să nu mai fie de actualitate peste zece ani. Ar însemna că ne va fi tuturor mai bine și că am început să ne rezolvăm măcar o parte din problemele sistemice care ne afectează viețile zi de zi”, a spus Paul Angelescu.

„Avem viață în sânge”, „Tu știi ce mai face copilul tău?”, „Dezastrul din pădurile României”, „Sclavi pe pământul mafiei”, „Standard pentru „Cine a pus ARO pe butuci?”, „Căile furate române – CFR Marfă” sau „Centura, veșnic neterminată” sunt doar câteva dintre anchetele-document pe care cititorii le vor regăsi în carte.

„Volumul “România, te iubesc!” e o culegere de fapte și povești românești. Îmi place să cred că e un fel de I. Petrică al jurnalismului românesc. Munca noastră de zece ani povestită și pusă în pagină. Sunt mândră de tot ce înseamnă proiectul ăsta, de munca noastră, de gustul românilor care ne privesc cu drag din 2008. România, te iubesc! m-a scris și rescris pe mine ca om și jurnalist, iar pentru asta spun: viață, mulțumesc!”, a mărturisit Paula Herlo.

Lansare carte Romania, te iubesc!

Duminică, 18 noiembrie, de la ora 13:00, Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și Rareș Năstase se întâlnesc cu cititorii la Târgul Internațional Gaudeamus. Volumul apare la Editura Humanitas, cu o prefață scrisă de Cristian Leonte, prezentatorul emisiunii „România, te iubesc!”.

„A fost un exercițiu interesant, dar n-a fost dificil pentru că am vorbit despre materialele noastre în care ne-am lăsat o parte din viața și sufletul nostru. Mă bucur că am făcut exercițiul ăsta în anul în care vorbim despre noi românii, despre Unire și Centenar. De zece ani, noi vorbim despre români și luptăm pentru a schimba mentalități și comportamente. Acum găsiți bucăți din lupta noastră și într-o carte” a declarat și Alex Dima.

Citește și: 

Sora lui Florin Busuioc, detalii despre starea de sănătate a actorului: „O rugăciune i-ar prinde bine”

Robotul Sophia ar putea deveni cetățean european

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!