Care este a doua limba vorbită în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 12:40
Finalul de an aduce cu el, ca de obicei, studii, topuri și bilanțuri, realizate în diverse domenii. Printre ele se numără și un infografic făcut de MoveHub (site care oferă variate informații oamenilor care intenționează să se mute în străinătate). Infograficul în cauză arată care este cea de-a doua limbă vorbită în fiecare țară în parte.

 

Citește și – Cum e corect: grizonant sau grizonat? Ce alte greșeli de limbă mai fac românii!

Deloc suprinzător, în majoritatea cazurilor, cea de-a doua limbă – după cea maternă, desigur – este o reminiscență a trecutului. Platforma online responsabilă de acest studiu a ținut cont, pentru realizarea lui, de numărul persoanelor din fiecare țară în parte care au o altă limba maternă decât cea oficială.

Cum era de așteptat, numărul uriaș de imigranți din America de Sud a făcut ca spaniola să fie limba cel mai des vorbită în Statele Unite ale Americii (și Alaska), după engleză. Canada are franceza ca limbă secundară.

Citește și – Test de gramatică! Cât de bine știi limba română?

În țările africane (foste colonii) engleza (în Egipt și Sudan), franceza (în Algeria) și italiana (în Libia) sunt a doua limbă vorbită, pe lână limba oficială a fiecărei țări în parte.

Foste țări sovietice, Lituania, Estonia, Ucraina și Letonia au rusa ca limbă secundară.

În mod evident, în România, Serbia și Slovacia – foste membre ale imperiului Austro-Ungar – , cea de-a doua limbă vorbită, după cea maternă, este aceeași:  maghiara.

Sursă foto: indy100.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!