Actriţe care au întruchipat eroine fantastice în filme

De Nicoleta Galeteanu, pe

Michelle Pfeiffer versus Halle Berry în Catwoman

În „Batman revine” (1992), Michelle Pfeiffer a frânt inimile multor fani în rolul senzualei femei care se transfromă într-o pisică extrem de agilă, sexy şi seducătoare.

Filmul, regizat de Tim Burton, a fost un succes de box office, iar Michelle Pfeiffer a făcut unul dintre cele mai frumoase roluri din film şi din cariera sa. În 2004, regizorul Pitof avea să acorde mult vânatul rol actriţei Halle Berry, în filmul cu acelaşi nume – „Catwoman” (2004).

Numai că ceea ce pentru cinefili a fost o adevărată încântare să o vadă pe frumoasa actriţă mulatră strecurându-se pe acoperiş şi săvârşind fărădelegi, pentru critici, prestaţia lui Halle Berry a fost demnă de „Zmeura de Aur”…

Actriţe care au întruchipat eroine fantastice în filme

Pentru următorul film „Batman”, regizat de Christopher Nolan, în rolul pisicuţei periculoase a fost distribuită Anne Hathaway, deşi presa vehiculase numele actriţelor Angelina Jolie şi Rachel Weisz. Deşi mulţi spun că Anne Hathaway nu este tocmai potrivită pentrul acest rol, actriţa abia şi-a întrat în mână cu rolurile de acţiune, fiind confirmată în pielea Selinei Kyle în filmul „The Dark Knight Rises”.

January Jones în rolul Emmei Frost

Deşi Alice Eve se afla în tratative cu regizorii „X-Men: First Class” (în regia lui Matthew Vaught), January Jones a fost în cele din urmă cooptată în rolul Emmei Frost, celebra eroină din benzile desenate cunoscută şi ca „Regina Albă”.

Potrivit presei, actriţa s-a arătat nemulţuită că Emma Frost apare prea îmbrăcată în film.

„Costumele sunt de-a dreptul nebuneşti. Există o prejudecată exagerată privind nuditatea personajului. Dacă te uiţi în cartea de benzi desenate, ea este aproape dezbrăcată. Aici, personajul renunţă la calităţile sale fizice, ceea ce este oarecum descurajator”, a apreciat actriţa.

Sperăm totuşi ca acest detaliu de stil să nu o descurajeze pe January Jones, care poate face un rol la fel de bun şi cu hainele pe ea.
Actriţe care au întruchipat eroine fantastice în filme

Jennifer Lawrence, Mystique, în X-Men: First Class

Cunoscută în prelicula „Winter’s Bone” în care a impresionat fundamental publicul în rolul adolescentei Ree Dolly, tânăra actriţă Jennifer Lawrence îşi face apariţia într-o altfel de postură.

Propusă în rolul lui Raven Darkholme, alias Mystique, în „X-Men: First Class”, actriţa este cel mai tânăr personaj distribuit în proiectul lui Matthew Vaughn, un succes anticipat, de altfel, al acestui an.

O schimbare de partitură cu totul nouă pentru Jennifer Lawrence şi o apariţie surprinzătoare pentru public, transformarea actriţei în personajul Mystique a durat nu mai puţin de şase ore la cabina de machiaj.

Actriţe care au întruchipat eroine fantastice în filme
Foto: Hepta.ro, NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!