Actriţe care au întruchipat eroine fantastice în filme

De Nicoleta Galeteanu pe

„Wonder Woman”, supereorina anilor ’70 din faimoasele benzi desenate DC Comics, revine pe micile ecrane, cu forţe proaspete şi sub o nouă înfăţişare.
Dacă pentru mulţi, Lynda Carter rămâne imaginea iconică a Femeii Fantastice, care aprins imaginaţia multor fani în perioada 1975 – 1979 (perioada primei difuzări), acum este timpul lui Adrianne Palicki să arate ce poate.

Producătorii au mizat din start pe profilul lui Adrianne Palicki – cunoscută din serialul difuzat pe NBC, „Friday Night Lights” -, care a luat rolul fără competiţie, fiind singura actriţa propusă de producători să reia misiunea periculoasă a Dianei Prince.

Episodul pilot, semnat de David E. Kelley, o pune pe Adrianne la grea încercare, astfel că „Wonder Woman” reprezintă acum varianta modernă a eroinei care, pe lângă faptele eroice, se va „lupta” să îşi păstreze echilibrul şi în carieră şi viaţa personală.

Actriţe care au întruchipat eroine fantastice în filme

Eliza Dushku, o posibilă Wonder Woman

În 2009, şi regizorul Joss Whedon a avut o încercare de a continua serialul. În rolul eroinei a fost propusă Eliza Dushku, nominalizare despre care Lynda Carter a spus că ar fi cea mai bună alegere pentru rol. Rămâne ca fanii să dea verdictul dacă Adrianne Palicki se va descurca în rolul temerarei femei fantastice moderne sau nu.

Ecranizările care au renăscut celebrele eroine din literatura fantastică nu au fost toate la fel de reuşite, însă de cele mai multe ori eşecul fiind pus pe seama distribuţiei neinspirate. Iată ce actriţe au jucat roluri de eroine sexy şi periculoase, partituri mai mult sau mai puţin remarcabile.

Scarlett Johansson, Văduva neagră în Iron Man 2

Distribuită în cel de-al doilea film din seria „Iron Man”, regizată de Jon Favreau, Scarlett Johansson pare destul de periculoasă în rolul „Văduvei negre”, din gaşca de răufăcători care îl calcă pe coadă pe Robert Downey Jr.

Pentru rolul super-spioanei ruse Natasha Romanoff pe lista celor de la Marvel Entertainment s-au aflat şi actriţele Emily Blunt şi Eliza Dushku, şi, deşi nu le-am văzut prestaţia, Scarlett Johansson ne convinge că producătorii nu s-au pripit în alegerea lor.

Actriţe care au întruchipat eroine fantastice în filme

Vezi pe pagina următoare ce alte actriţe au jucat roluri de eroine fantastice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2