Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

De Oana Savin, pe
Copiii merită și au nevoie de distracție cât cuprinde. Iar de Ziua Copilului li se oferă această oportunitate. În București în mai multe orașe din țară sunt organizate festivaluri și activități special pregătite pentru această zi în care îi sărbătorim pe cei care ne aduc cea mai mare bucurie.

1UNIFEST – cel mai mare festival al copiilor și părinților

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

Itsy Bitsy așteaptă anul acesta peste 50.000 de prieteni la cel mai mare festival al copiilor și părinților, care va acoperi tot parcul Al Ioan Cuza din București, în data de 1 Iunie. 12 ore de joacă, sute de concursuri cu zeci de mii de premii, sute de activități alese după gusturile copiilor de astăzi, zone de relaxare și de distracție pentru părinți și copii, grupurile cele mai iubite de muzică și dansuri pentru copii, noutățile toate din lumea copiilor te așteaptă la 1UNIFEST, un dar pentru copiii de orice vârstă.

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

1UNIFEST este organizat în zone special amenajate pentru a putea fi ușor identificate de public: zona cu activități dedicate bebelușilor și mămicilor însărcinate, zona cu activități creative și de joacă, zona cu spectacole de teatru și lectură – Lumea Poveștilor, zona sporturilor, Itsy Bitsy Show cu scena plină de surprize etc. Tații au anul acesta o zonă doar a lor, unde se va râde mult și se vor juca cele mai trăsnite jocuri, în care tații vor fi protagoniștii, iar copiii îi vor arbitra.

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

Cele mai iubite vedete, de la singurul radio pentru copii și părinți din România, Itsy, Bitsy și Super ZĂPĂ își vor aștepta fanii în RADIOMOBIL, care va transmite live din parc gândurile celor mici, în cea mai importantă zi din an pentru ei. Profesorul de Joacă are pregătite multe surprize pentru copii și toți realizatorii Itsy Bitsy vor fi prezenți în parc pentru a se întâlni cu fanii lor.

Pe scenă ne vor cânta și încânta copiii de la Voltaj Academy, Contrapunct, De Moga Music Junior Camp Junior, Miniton, Liliput, Hi Ha Hu, explozivii Blană Bombă și mulți alții.

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

De asemenea va există o zonă de relaxare, picnic și food truck, unde ai ocazia să te relaxezi pentru o zi maraton de joacă copii-părinți.

Karpatia Pony Show

Karpatia Pony Show 2019 continuă tradiția unui eveniment unic și spectaculos de Ziua Copilului care în 2018 a atras peste 8000 de spectatori de-a lungul celor trei zile destinate nu numai copiilor, familiilor și pasionaților de echitație, dar și tuturor iubitorilor de natură și frumos.

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

De  această dată, sărbătoarea ecvestră de pe elegantul Domeniu Cantacuzino din Floreşți, (Prahova) se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie și, în afara de concursul de călărie și de alte competiţii inedite, jocuri și prezentări cu ponei, cai și câini sau de numeroasele activităţi în aer liber, veți avea surpriză să asistați pentru prima dată la un concert organizat în fața măreței ruine a Palatului Cantacuzino cu orchestra din Franța, invitată anume pentru acest eveniment!

Vineri, 31 mai, accesul la eveniment cuprinde participarea la un program ecvestru cu derulare în a două parte a zilei, iar seara, în fața ruinei Palatului Cantacuzino, un concert al Orchestrei Musique en Seine, compusă din 50 de tineri muzicieni francezi invitați în România cu ocazia Sezonului Franco – Român care se desfășoară în ambele țări pâna la 15 iulie.

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

Programul sportiv al evenimentului Karpatia Pony Show 2019 va cuprinde trei competiții ecvestre cu ponei și cai:

  • Concursul pentru Ponei, unde călăreţii vor participa cu ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste şi vor parcurge probe de dresaj, obstacole și atelaj;
  • Concursul Naţional de Probă Completă (CCN) pentru călăreţi novici şi pre-novici, care include spectaculoasa probă de cross-country și un stagiu de pregătire pentru evenimentul internaţional Karpatia Horse Show;
  • Concursul de Working Equitation, o disciplină în plin avânt în România, ce cuprinde demonstraţii de îndemânare și jocuri.

Programul va fi completat cu un impresionant show de acrobaţii călare, susţinut de sportivii Cross Country Farm, parade de ponei, demonstrații cu câini și alte atracții, toate menite să creeze o atmosferă de neuitat.

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

Pe Domeniul Cantacuzino va fi amenajată o amplă zonă de activităţi în aer liber destinată familiilor cu copii, dar și adulților. Aici veți găsi spații de agrement cu ponei, cai și trăsuri, multiple ateliere creativ-educative pentru copii şi tineri, un Aventura-Parc inedit cu plimbări pe mountain-bike, tiroliană, tir cu arcul sau cu puști cu aer comprimat, bungee și alte atracții.

Festivalul Opera Copiilor

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

Aflat la a cincea ediție, Festivalul Opera Copiilor sărbătorește ziua tuturor copiilor și aduce numeroase activități și surprize.

Activități pentru familie:
– 60 de spectacole proprii ale OCC
– Show -uri și Gale cu invitați
– Târg și zone de relaxare
– Treasure Hunt
– Workshop-uri și Ateliere creative
– Piscină cu bile
– Jocuri și concursuri
– Water Fight
– Cinema On Roof
– Pașaport de festival
– Pictură și desen
– Spectacole în aer liber
– Aventura Parc
– Expoziții interactive
– Grădina cu fluturi vii
– Observator de stele
– Acvariile cu pești exotici
– Bibliotecă Vie
– VR Zone
– Fun Racing
– Concursul FAN OCC
– Escape Room
– Colțul cu clopoței
– Vedete care citesc povești copiilor (artiștii Felicia Filip, Paula Seling, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Toth Zoli, vicecampioana olimpică și campioana europeană la sărituri – Vali Ionescu Caciureac și mulți alții…)

Clinceni AirShow

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

De 1 iunie, copii sunt așteptați la Clinceni Airshow, un spectacol dedicat micuților. Aici vor avea loc mai multe demonstrații precum:

  • Hawks of Romania
  • White Wings
  • Blue Wings Romania
  • Balon cu Aer Cald
  • Zboruri introductive cu avion ultraușor și planor
  • Zboruri în tandem cu parașuta

Demonstrația aeriană se va desfășura între orele 11.00 și 17.00.

Cărturești Playgorund

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

Două zile intense cu ateliere, jocuri de inteligență, logică, memorie, dexteritate, 31 mai-1 iunie, grădina Verona, de la 11:30 la 17:30.

Cu această ocazie, copiii au ocazia să își ascută memoria, să construiască strategii, să pună întrebări și să caute răspunsuri, la cea de a doua ediție a Cărturești Playground.

1 Zurli E!

Gașca Zurli își așteaptă fanii la Sala Palatului.

Activități de 1 iunie. Ce poți face de Ziua Copilului

În București vom avea 3 spectacole, într-o zi! Punem stăpânire, cu zâmbete, culoare și mare bucurie, pe Sala Palatului! Gașca Zurli îi așteaptă pe toți fanii să vină costumați de carnaval. Vom face o super paradă, vom dansa și vom cânta împreună! Și personajele Gașca Zurli vor fi mascate, așa cum nu le-ați mai văzut niciodată! Pregătim mari suprize, pe care le vom dezvălui una câte una. Mă gândesc mereu la copiii cu nevoi speciale din România și vă anunț că unul dintre spectacole este dedicat lor, exclusiv! Vor fi spectatorii noștri de seamă”, anunțat Mirela Retegan, fondatorul Zurli.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!