8 filme de Crăciun de văzut în vacanța de iarnă

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Duminică, 17 noiembrie 2019, 21:11

Nu există perioadă din an mai bună pentru vizionat filme de Craciun decât cea a Sărbătorilor. De la pelicule clasice, cum ar fi „O viață minunată”, până la comedii precum ultravizionatul „Singur acasă” sau animații ca „Polar Express”, lista noastră cuprinde o scurtă selecție cu filme de Crăciun pe care am dori să le revedem în vacanța de iarnă.

Filme de văzut în familie

O viață minunată (1946)

Regia: Frank Capra; Cu: James Stewart, Donna Reed

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi pentru cei rămași dacă ai dispărea? După o viață în care a pus binele celor din jur mai presus de dorințele lui, George Bailey ajunge în punctul în care își dorește să renunțe la viață, atunci când crede că din cauza lui familia sa va avea de suferit. Însă îngerul Clarence ajuns pe pământ în Ajunul Crăciunului îi oferă lui Bailey o imagine a ceea ce ar însemna viețile celor dragi fără el. Unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun, de văzut cu întreaga familie.

James Stewart si Donna Reed

Pentru cei mici, gasesti aici cele mai bune filme de Craciun pentru copii!

White Christmas (1954)

Regia: Michael Curtiz; Cu: Bing Crosby, Danny Kaye

„I’m dreaming on a white Christmas / Just Like The ones I used to know” sunt versurile care au încântat milioane de oameni în perioada Crăciunului. Unul dintre filmele clasice de Sărbători, „White Christmas”, redă povestea unui cuplu din showbiz care pleacă la Vermont, pentru a petrece un Crăciun alb.  Muzica, dansul și povestea în care ajung să fie implicați redau perfect atmosfera de Sărbători.

Comedii pe care să le vezi de Sărbători

Singur acasă (1990)

Regia: Chris Columbus; Cu: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

Nu știm să existe cineva care să nu fi văzut și revăzut peripețiile micului Kevin, care, uitat acasă de întreaga familie plecată să petreacă Sărbătorile în străinătate, se vede nevoit să-și apere casa de doi hoți care plănuiau să-i jefuiască locuința. Unul dintre cele mai amuzante filme, care e văzut anual de milioane de oameni.

A Christmas Story (1983)

Regia: Bob Clark; Cu: Melinda Dillon, Peter Billingsley

Este unul dintre filmele de neratat în perioada Sărbătorilor de iarnă, o comedie pentru întreaga familie. Un băiețel își dorește să primească de Crăciun o armă BB și, convins că e cadoul perfect pentru el, nu-i rămâne decât să le transmită și celor din jur. Surpriză, tuturor nu li se pare deloc o idee bună, așa că băiețelului nu-i rămâne decât să-l viziteze pe Moș Crăciun la magazin.

Filme cu Moș Crăciun

Miracolul de pe Strada 34 (1947)

Regia: George Seaton; Cu: Maureen O’Hara, Edmund Gwenn, Natalie Wood, John Payne

Unul dintre cele mai cunoscute filme de Crăciun, „Miracolul de pe strada 34” reușește să creeze perfect atmosfera din perioada Sărbătorilor, când toți, de la mic la mare ne dorim să credem în miracole și magie. Natalie Wood este minunată în rolul lui Susan, fetița de 8 ani, care nu vrea să creadă că nu există Moș Crăciun și care luptă cot la cot cu tânărul avocat Fred Gailey (interpretat de John Payne) să demonstreze că Moșul este real.

John Payne, Maureen O'Hara, Edmund Gwenn si Natalie Wood

Bad Santa (2003)

Regia: Terry Zwigoff; Cu: Billy Bob Thornton, Bernie Mac

O comedie neagră despre Crăciun, un film în care Billy Bob Thornton joacă magistral rolul de șarlatan și hoț care, împreună cu prietenul lui, dorește să jefuiască un mall chiar înainte de Crăciun. Ce face pentru asta? Se îmbracă în Moș Crăciun și pune la cale planul de bătaie. Însă lucrurile se schiumbă când întâlnesc un copil care le explică ce înseamnă, de fapt, Crăciunul.

comedie neagra de craciun

Filme pentru copii

Polar Express (2004)

Regia: Robert Zemeckis; Cu: Tom Hanks, Chris Coppola, Michael Jeter

În ajunul Crăciunului, la ușa casei unui băiețel care nu credea în Moș Crăciun ajunge un tren numit Polar Express, iar micuțul este invitat să plece într-o călătorie magică spre Polul Nord. O aventură în care va învăța multe lucruri despre prietenie și curaj, care îl va schimba pentru totdeauna. Un film de animație de văzut alături de cei mici.

animatie de Craciun

Arthur Christmas (2011)

Regia: Barry Cook, Sarah Smith; Cu: James McAvoy, Jim Broadbent, Bill Nighy

Un copil a fost uitat de Moș Crăciun și nu își va primi cadoul. Cu siguranță nu există ceva mai grav în perioada Sărbătorilor pentru un micuț decât să nu-și găsească cadoul sub brad? E momentul ca Arthur, fiul lui Moș Crăciun, să pornească într-o cursă contra-cronometru pentru ca și ultimul cadou să ajungă la fetița căreia îi era destinat. Arthur va fi ajutat de bunicul său și de un elf și va reuși să aducă zâmbetul pe buzele tuturor copiilor care văd această animație.

film de animatie de Craciun

Citește și

5 filme de Crăciun pe care să le vezi alături de cei dragi

Filme romantice de Crăciun de văzut împreună

Foto: 123rf, Northfoto, Hepta, outnow.ch

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!