6 destinaţii de Sărbători pentru femeile singure

De Nicoleta Galeteanu pe

Portugalia

Portugalia este încă una dintre destinaţiile care îţi poate oferi mixul ideal de terapii de relaxare şi lecţii utile pentru stilul tău de viaţă. Portugalia oferă, la rândul ei, infinite posibilităţi de relaxare sau de a hoinări prin cartierele medievale din oraşe precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra.

În caz că te atrag vacanţele sportive, Portugalia este una dintre primele destinaţii pentru golf din Europa, dar şi pentru alte competiţii cum sunt cele de pescuit, călărit şi surfing.

Alte experienţe pe care nu trebuie să le ratezi sunt târgurile, care păstrează autentice tradiţia şi muzica specifică de secole, şi nu în ultimul rând, vinurile porto sau cinele cu produse din peşte.

Obidos, Alcobaca, Batalha sau Fatima sunt alte oraşe spectaculoase, încărcate de istorie şi cultura, iar seara, farmecul restaurantelor portugheze te invita să asculţi muzica fado.

Chiar dacă pleci singură în vacanţă, poţi opta să mergi împreuna cu grupurile de turişti pe care agenţiile de turism le organizează în această perioadă. Pentru un sejur de şapte zile, la Hotelul Sana Malhoa (de 4 stele) vei plăti aproximativ 720 de euro, ne informează agenţia Travel Time.

De asemenea, iţi poţi împărţi zilele între sedinţe de relaxare, băi cu plante aromatice, degustări de vinuri şi lecţii de gătit, dar poţi să intri şi în centrul oraşului Guimaraes, unde se află impresionantul Palat al Ducilor de Bragança.

Albania

Ape turquoise , plaje nesfârşite sau munţi acoperiţi de zăpadă. Toate acestea intrâ în pachetul turistic pe care îl oferă Albania, pe lângă ospitalitatea cu care te vor preîntampina albanezii.

Supranumita si „ţara vulturilor”, Albania dispune de un amestec de civilizaţii şi culturi fascinante.

Aşadar, dacă nu ai de gând să rămâi toată ziua la plajă, poţi vizita Butrint, una din minunile arheologice ale lumii, Moscheea din Tirana, care se află în apropiere de Turnul cu ceas, sau Tirana, capitala ţării, unde poţi intra în Biserica Shengini, fortăreaţa Kalaja sau te poţi plimba pe Podul Tabakeve.

Pentru un sejur de şapte zile in Albania am găsit un preţ bun prin agenţia AAtravel, de 750 euro, la hotel Butrinti de cinci stele, cu mic dejun inclus.

Dubrovnik, perla Adriaticii

Dubrovnik este unul din oraşele pe care le poţi vizita indiferent de anotimp. Istoria şi numeroasele atracţii turistice pe care le oferă Croaţia, precum fântâna marelui Onofrio, zidurile cetăţii Dubrovnik sau Cetaţile Minceta şi Bokar, nu te vor lăsa să te plicitiseşti în niciun anotimp.

Caracterul boem al oraşului şi posibilităţile numerose de distracţie de aici, fac din Croaţia o destinaţie obişnuită pentru artişti din intreaga lume. Însă, probabil cea mai atractivă destinaţie de aici este litoralul Mării Adriatice, cu a sa „bijuterie”, oraşul Dubrovnik.

Şi viaţa de noapte din Dubrovnik este una foarte palpitantă, oraşul fiind foarte bogat în restaurante, baruri, pub-uri, cluburi. În plus, există numeroase evenimente organizate anual, cum sunt Festivalul de Vară, carnavalul „Masquerades” sau renumitul Festival Internaţional de Film din Dubrovnik.

Un sejur de o săptămână, prin agenţia Ultramarine Travel, te va costa în jur de 900 de euro la hotel Lero, de trei stele.

Astfel de vacanţe pot fi aranjate foarte uşor cu un simplu telefon, având în vedere că toate agenţiile de turism sunt receptive la fiecare solicitare a clienţilor. Prin urmare, ofertele merg de la vacanţe în spa-uri sau în locuri cât mai izolate şi mai puţin comerciale, până la sejururi în care să faci yoga, degustând vinuri sau lenevind la soare într-un hamac.

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2