6 destinaţii de Sărbători pentru femeile singure

De Nicoleta Galeteanu pe

Dacă ai simţit vreodată nevoia să îţi faci bagajul şi să pleci singură undeva, să te rupi pentru câteva zile de ritmul banal pe care îl urmezi doar din inerţie, nu eşti un caz particular…
… şi nici nu se numeşte „ofertă” deprimantă…

Sunt o mulţime de oameni care călătoresc singuri şi nu doar în delegaţii. În plus, o ieşire solitară poate fi mai relaxantă decât cu toată gaşca, dacă te gândeşti că fiecare are opinii diferite despre destinaţiile de vacanţă.

Ei bine, dacă te-ai gândit deja la ce haine ai vrea să pui în bagaj, dar nu te-ai decis totuşi unde vei „ancora”, iată câteva destinaţii fascinante care te aşteaptă oricând şi care te vor convinge că nu trebuie să mergi însoţită.

Toscana, centrul Italiei

În caz că nu vrei să te îndepărtezi prea mult de casă şi îţi plac oraşelele vechi şi pitoreşti, Toscana este locul potrivit.

Aici, poţi descoperi bogăţia culturală pe care îl are regiunea, păstrat în muzeele faimoase de arhitectură, pictură sau sculptură, astfel că jumătate din comorile de artă recunoscute în lumii se află în Italia.

De aici se ajunge pe coasta mediterană, unde se găseşte Insula Elba – faimoasa închisoare a lui Napoleon. Peisajul pare desprins din vederi, accesorizat cu casuţe şi grădini, oraşe medievale fortificate sau mănăstiri stinghere. Florenţa, Pisa şi Siena sunt unele dintre cele mai vizitate oraşe, care conservă atmosfera idilcă specifică sărbătorilor populare.

Cetatea Machu Pichu

Situată în cealalta parte a lumii, Peru este o ţară atât de diversă, încât te vei hotărî greu ce să vizitezi prima dată. Misterul istoriei, natura exotică şi tradiţiile fac din Peru cea mai vizitată destinaţie a Americii de Sud şi una dintre cele mai atractive ale lumii. Pe lângă Valea Sacra Urubamba, poţi vizita templele sfinte ale imperiului incaş şi cetatea Machu Pichu cu templele ei, aflată la o înălţime de peste 2.400 de metri. De asemenea, poţi merge şi pe Insula Taquile, însă pentru a aici trebuie să urci cele 600 de scări de piatră.

Ca să iţi faci planurile pentru o vacanţă în Machu Pichu trebuie să ştii că o astfel de escapadă costă mai scump. Oferta pe care am găsit-o la Paradise Travel te va costa in jur 2.400 euro pentru un sejur de cinci nopţi, la un hotel de trei stele, din care numai biletele de avion costa 2.000 euro, cazarea fiind ieftina.

Monte Carlo

Chiar dacă pleci singură în vacanţă şi te gândeşti că nu faci cheltuieli suplimentare, calculează atent care este exact bugetul destinat vacanţei, pentru că la Monte Carlo nu poţi merge oricum… Situat pe Riviera Franceza, Monte Carlo este faimos pentru cazinourile, yacht-urile de lux şi prezenţa celor mai faimoşi şi bogaţi oameni din lume.

Oraşul cuprinde întreaga zonă turistică din Monaco, unde vei găsi cazinoul central, plaja Larvatto din Est, Saint Toman şi Tenao, precum şi zona rezidenţială Saint Michel. Aici poţi admira şi magazine celebre Chanel, Prada si Armani.

Deşi Monaco este un oras excentric şi pretenţios, am reuşit să găsim o ofertă tentantă la agenţia de turism Turist Club. Pentru un sejur single de şapte nopţi, la un hotel de trei stele, trebuie să scoatem din buzunar 1.360 euro, cu biletul de avion şi micul dejun incluse, sau se poate opta pentru oferta de Revelion, care costă 2.200 euro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2