Antrenamentele dure ale femeilor gurkha din Nepal le fac mai puternice și le ajută să se mențină

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 19 mai 2016, 17:19
Soldații gurkha sunt printre cei mai neînfricați luptători ai planetei și trăiesc în Nepal, un mic stat democratic ”înghesuit” între China și India, în inima munților Himalaya. Singurele lor arme sunt curajul și un temut cuțit mânuit cu multă măiestrie, kukri. Au intrat in istorie datorită faptelor de vitejie din perioada în care au luptat pentru armata Indiei Britanice, a Regatului Unit sau a celei nepaleze.

I-au uluit pe britanici în perioada războaielor anglo-nepaleze (1814-1816), în care micul, pe atunci, regat asiatic lupta să-și păstreze granițele, prin abilitățile de combatanți: erau feroce, plini de curaj și se pregăteau prin intermediul unor antrenamente dintre cele mai dificile. Se spunea că un gurkha se poate lupta și poate învinge mai mult de 10 soldați înarmați.

Citește și: Slăbește în două zile cu dieta astronautului

Erau niște spartani ai Estului. Compania britanică a Indiilor de Est, una dintre primele societăți pe acțiuni înființate pentru a face comerț în acea regiune a Asiei și, la un moment dat ajunsese să guverneze părți mari din India, dar și din țările vecine, iar gurkha au luptat să împiedice extinderea lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!