10 locuri de văzut într-o viaţă

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Miercuri, 12 august 2020, 16:14

Antarctica, piramida lui Keops, Marele Canion sau „capătul lumii”. Sunt locuri unice, fascinante şi care îţi taie răsuflarea. Iar dacă ai şansa, nu rata să le vizitezi!

Iată 10 locuri fascinante pe care trebuie să le vezi într-o viaţă.

1. Antarctica – „Tărâmul alb”

Antarctica se află printre cele mai uluitoare destinaţii, accesibilă turiştilor din anii ’50.

O vizită aici va fi o experienţă unică, atât pentru peisajul magnific pe care îl vei descoperi, dar şi pentru că vei fi printre cei foarte puţini aventuriei care vizitează acest loc.

Gheţarii sunt fascinanţi, iar dacă îi priveşti de aproape vei observa paleta incredibilă de culori care îi îmbracă, de la albastru deschis până la verde închis, indigo şi lila, dar poţi găsi şi gheţari de „ciocolată”, compuşi de fapt din noroi şi pietre.

10 locuri de văzut într-o viaţă

2. Capătul lumii

Descoperit de Fernando Magellan în anul 1520, astăzi şi tu poţi explora „capătul lumii”. Magnifica Ţară de Foc se află la chiar capătul Pământului, în sud, şi este unul dintre cele mai fascinante locuri pe care le poţi vedea.

Arhipeleagul dintre Chile şi Argentina este singurul loc în care poţi simţi într-o singură zi toate cele patru anotimpuri, din cauza vremii care se schimbă cu repeziciune aici. Capitala este la Ushuaia.

10 locuri de văzut într-o viaţă

3. Cel mai matinal răsărit

Deşi Japonia se laudă cu titulatura de Ţara Soarelui Răsare, primul loc din lume în care străluceşte soarele este în Micronezia. Kiribati este cel mai estic punct de pe glob, iar dacă vrei să trăieşti senzaţia că soarele răsare prima dată pentru tine atunci trebuie să ajungi aici.

Cunoscut şi sub denumirea de Insulele Gilbert, Kiribati se află în Oceanul Pacific, la circa 4.000 de kilometri sud – vest de Hawaii. Arhipelagul are 33 de insule, dintre care 21 nu sunt locuite, şi deţine totdată cea mai mare rezervaţie marină protejată de lege.

10 locuri de văzut într-o viaţă

Află topul locurilor în care merită să ajungi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!