10 filme istorice pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 12:15

Dacă ai lipsit de la orele de istorie, îţi propunem să recuperezi într-un mod mult mai plăcut. Considerate adevărate capodopere, filmele istorice sunt o lecţie obligatorie pentru cinefili.
Iată o filmografie obligatorie cu 10 dintre cele mai bune filme care au „refăcut” istoria de până acum.

Lista lui Schindler

Extrem de emoţionat, pe alocuri şocant, „Lista lui Schindler” redă una dintre cele mai triste drame ale omenirii – genocidul nazist la care au fost supuşi evreii în timpul celui de-al doilea război mondial.

Scenariul este una dintre ideile geniale ale lui Steven Spielberg, care transpune pe ecrane povestea impresionantă a personajului misterios Oskar Schindler, care salvează 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul îi oferă şi actorului Liam Neeson un rol prestigios.

Ultimele zile ale lui Hitler

Dacă Spielberg a reuşit unul dintre cele mai bune filme despre nazism, nemţii au făcut, poate, cel mai bun film despre Hitler.

„Der Untergang” (2004) este un film excepţional, în viziunea regizorului german Oliver Hirschbiegel, care surprinde cât se poate de original şi realist cele două laturi ale personalităţii acestuia: dictator nemilos şi isteric şi frământările omului simplu şi măcinat de frustrări ascunse.

Actorul Bruno Ganz construieşte în acest film cea mai veridică şi autentică imagine a lui Hitler. În film joacă şi actriţa româncă Alexandra Maria Lara.

Marea evadare

Un episod cinematografic greu de omis, ” The Great Escape” este un film vechi dar care a rămas şi astăzi una dintre cele mai bune ecranizări de război.

Realizat în 1963, de regretatul geniu al  western-ului, John Sturges a făcut cel mai spectaculos film despre o evadare. Povestea este despre un grup de ofiţeri americani, prizonieri în lagărul Stalag Luft din Germania, care plănuiesc timp de un an să evadeze.

Planul de amploare implică peste 600 de oameni, care au lucrat zi şi noapte la desenarea hărţilor, falsificarea actelor, confecţionarea hainelor civile si la săparea celor trei tunele către libertate.

Află pe pagina următoare ce alte filme istorice nu trebuie să ratezi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!