10 filme de groază pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Miercuri, 19 februarie 2020, 14:01

Dintre toate genurile, filmele de groază trezesc cele mai puternice emoţii. Pentru amatorii genului, cărora le plac senzaţiile tari, am pregătit un top al celor mai bune…
filme de groază, care nouă ne-au dat fiori.

1. Scara lui Jacob (1990)

„Jacob’s Ladder” este considerat de mulţi cel mai bun film al lui Adrian Lyne, care îi oferă şi cel mai bun rol din carieră lui Tim Robbins.

Filmul reprezintă urmările unor experimente chimice la care au fost supuşi soldaţi de pe frontul din Vietnam.

Jacob Singer, un lucrător la Poşta din New York, se luptă cu amintirile din războiul din Vietnam, de imaginile din prima căsnicie şi viziuni tot mai dese cu fiul său decedat. Soţia lui încearca să îl tină sănătos mental şi fizic, însă linia ce desparte realul de imaginar este tot mai subţire.

2. Pet Sematary (1989)

„Cimitirul animalelor” este un horror clasic, regizat de părintele filmelor horror, Stephen King.

Adaptat după cartea omonimă a scenaristului, filmul spune povestea unei familii care se mută împreună cu motanul lor într-un orăşel liniştit. Cimitirul animalelor din spatele casei lor şi mai apoi moartea misterioasă a pisicii prevestesc pentru aceştia clipe cutremurătoare pe care nu visau să le cunoască vreodată.

3. Dimineaţa morţii (2004)

Un remake după filmul lui George Romero din 1979, Dawn of the Dead este un horror cu zombie bun, ce reuşeşte să te ţină în suspans până la final.

Omenirea este lovită de o necunoscută boală letală. Populaţia moare pe capete, iar morţii se transformă în zombie, care încearcă să decimeze ultimii supravieţuitori.

Dupa ce scapă dintr-o terifiantă ambuscadă a morţilor în propria casă, Ana Clark (Sarah Polley) se alatură unui mic grup de supravieţuitori. Izolaţi de ceea ce era altadată lumea, ocupanţii Mall-ului trebuie să înveţe să coexiste în grup şi să ramână vii, dar mai ales umani.

Urmăreşte clasamentul nostru pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!