Visul unei tinere de a fi mamă a fost spulberat de un cancer cervical

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 07 august 2019, 15:55
O tânără în vârstă de 26 de ani își dorea cu ardoare să devină mamă. Însă visul ei a fost spulberat în momentul în care a aflat că suferă de cancer cervical și este nevoită să facă o histerectomie.

Emily-Rae Rushmer a fost diagnosticată cu cancer cervical în urmă cu un an. Odată cu visul ei de a deveni mamă a dispărut și părul ei lung și blond. Acum, tânăra duce o campanie de a reduce vârsta pentru testul cu froțiu de la 25 la 16 ani deoarece„totul ar fi putut fi evitat” dacă boala ar fi fost detectată la timp.

Am fost devastată când am aflat că nu voi putea avea copii dar acum mă gândesc că sunt foarte norocoasă. Histerectomia a însemnat să îmi iau adio de la toți viitorii mei copii”, a afirmat Emily din Marea Britanie pentru The Mirror.

Visul unei tinere de a fi mamă a fost spulberat de un cancer cervical

Emily-Rae Rushmer

Deși era tânără și sănătoasă și nu avea aproape niciun simptom, Emily a spus că poate nu ar mai fi fost aici dacă cancerul nu ar fi fost depistat atunci.

A aflat diagnosticul de abia în ziua în care a mers la medic deoarece avea niște sângerări anormale.

Nu credeam că este ceva serios, mergeam oricum la medic și m-am gândit să menționez. I-am permis asistentei să îmi facă un test Papanicolau și în primele 10 minute ceva nu părea în regulă”, a povestit ea.

Visul unei tinere de a fi mamă a fost spulberat de un cancer cervical

Emily-Rae Rushmer

În urma acestui test, tânăra a fost transportată la spital unde i s-au făcut noi teste, iar trei zile mai târziu i se efectua o biopsie de col uterin.

Emily era în continuare sigură că nu este nimic în neregulă până ce i s-a făcut cunoștință cu o asistentă ce le oferă suport persoanelor ce suferă de cancer.

„Atunci am știu că ceva nu este în regulă. Eram sănătoasă, mă simțeam puțin obosită dar m-am gândit că este din cauză că am o perioadă mai grea. Să fiu sinceră, probabil nu mi-aș fi făcut acel test și l-aș fi amânat până ceva ar fi mers prost sau aș fi auzit o poveste de groază. Aveam 25 de ani și niciun simptom. Nu așteptați să aveți simptome”, a precizat tânăra.

Când i s-au făcut analizele, tumora lui Emily avea 2.2 centimetri, iar după doar câteva zile, aceasta măsura deja 5.5 centimetri.

Visul unei tinere de a fi mamă a fost spulberat de un cancer cervical

Emily

I s-a spus că cancerul este atât de avansat încât trebuie să i se scoată uterul. Pe 10 ianuarie i s-a făcut o histerectomie de urgență.

Privind înapoi știu că așa trebuia să se întâmple și sunt recunoscătoare că am făcut asta (n.r. histerectomie) deoarece probabil că nu aș mai fi fost aici. Nu voi avea copii, dar sunt copilul cuiva”, a explicat ea.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!