Patriarhul Daniel, mesaj de Paște: „Învierea lui Hristos este temelia și începutul Învierii tuturor oamenilor”

De Oana Savin pe
Patriarhul Daniel a transmis românilor un mesaj cu ocazia sărbătorilor de Paște, în care vorbește despre Învierea Domnului Iisus Hristos.

Sărbătoarea Învierii Domnului sau sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra Iadului şi asupra morţii. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, cerească, veşnică. Învierea lui Hristos este temelia şi începutul Învierii tuturor oamenilor, la începutul veacurilor”, a transmis Patriarhul Daniel.

Sărbătoarea Sfintelor Paşti este o sărbătoare a luminii, adică a sensului ultim al vieţii omului şi al universului, întrucât omul nu a fost făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer”, a mai spus Patriarhul.

Întrucât sărbătoarea Sfintelor Paşti este şi sărbătoarea păcii şi a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie, prin cuvinte frumoase şi prin fapte bune. Totodată să nu uităm pe fraţii noştri români aflaţi printre străini. Cu prilejul Sărbătorii Sfintelor Paşti, vă dorim tuturor pace şi bucurie, sănătate şi mântuire împreună cu salutul pascal: Hristos a Înviat”, a mai trasmis Patriarhul Daniel.

Anul acesta, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, sau Învierea Domnului Iisus Hristos, duminică, 28 aprilie.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro