Mesajul unei jurnaliste ucrainence din Kiev: „Nu putem scăpa de monstrul de la Kremlin decât împreună cu alte națiuni”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 14:53

Jurnalista Lesia Solovciuk a transmis din Kiev un mesaj către Europa despre situația disperată în care se află Ucraina. Aceasta este de părere că țara ei nu-l va putea opri pe Vladmiri Putin fără ajutorul altor state.

Lesia Solovciuk, o jurnalistă din Kiev, a spus că „Putin acționează clar ca Hitler” la începutul celui de-al Doilea Război Mondial și nu va putea fi oprit de Ucraina decât cu ajutorul altor state. Aceasta s-a arătat dezamăgită de reacția Vestului în ceea ce privește sancțiunile impuse Rusiei.

Acum, pentru noi, milioane de ucraineni liberi, este prea puțin ca Ucraina să condamne Rusia pentru bombardamente arbitrare. În sfârșit, Europa trebuie să facă ceva. În sfârșit, să rupă relațiile de prietenie de lungă durată cu teroristul Putin. Care acționează clar ca Hitler în 1939, a scris Lesia Solovciuk pe rețelele de socializare, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: LIVE UPDATE: Rusia a început războiul în Ucraina

Pe cine a sunat Putin înainte de a ataca Ucraina

Cristina Șișcanu, mesaj pentru rudele din Ucraina: „Îi aștept”

De ce a invadat Rusia Ucraina. Ce vrea Vladimir Putin

Mesajul unei jurnaliste ucrainence din Kiev: „Nu putem scăpa de monstrul de la Kremlin decât împreună cu alte națiuni”

Jurnalista acuză Europa că nu a luat măsuri împotriva Rusiei.

Este cu adevărat imposibil să influențezi capriciile bătăușilor din Europa Centrală? Este cu adevărat imposibil să iei economia Rusiei de gât? Rusia ar putea face toate acestea numai cu acordul tacit al Europei. Mai întâi, împușcă-i pe ai noștri pe Maidan. Apoi capturați Crimeea, apoi trageți din Donbas. Și acum vrea să cucerească toată țara.

V-ați exprimat îngrijorarea de fiecare dată, dar ați făcut foarte puțin pentru a-l opri pe teroristul Putin. Rusia crede că Europa va accepta bombardarea Ucrainei. Europa va face puțin zgomot și se va opri. E adevărat?, a mai spus ea.

Lesia Solovciuk este de părere că Ucraina nu va putea opri atacul Rusiei decât cu ajutorul altor state.

Ne vom apăra, desigur, patria. Dar nu putem scăpa de monstrul de la Kremlin decât împreună cu alte națiuni. 

Vă rugăm să nu ne numiți «popor frate» cu Rusia. Acest termen a fost întotdeauna folosit de Kremlin pentru a ne fura istoria. Sau să ne colonizeze”, a mai transmis jurnalista ucraineană.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!