Ardei graşi muraţi umpluţi cu varză şi legume

De Diana Zagrean pe

O reţetă de murături delicioase, numai bună alături de tocăniţe sau fripturi grase. Ca să fiţi siguri că ies ca la carte, folosiţi sare grunjoasă şi legume româneşti, fără aditivi sau coloranţi. Reţeta este pentru 1 borcan mare, de 5 litri.
Ingrediente:
½ varză albă
½ varză roşie
3 morcovi mari
1-2 mere ionatan sau bot de iepure
½ conopidă (opţional)
Ardei graşi verzi, roşii şi galbeni, după gust şi preferinţe
2 ardei iuţi (opţional)
Frunze de ţelină
Mărar uscat
Câteva bucâţi de hrean
Sare grunjoasă, neiodată (o lingură rasă la un litru de apă, 100 ml oţet de vin şi 3 linguri de zahăr)
1 lingură boabe de piper
1 lingură boabe de muştar
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt varza şi radeţi morocvii pe răzotoarea medie. Cele două legume rase se amestecă bine. Se curăţă merele de coajă şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă alături de legumele rase. Se curăţă conopida şi se rup bucheţele mici.
Se curăţă ardeii şi se scot seminţele printr-un căpăcel tăiat în locul cotorului. Se freacă cu sare interiorul ardeilor şi se scutură excesul.
Umpleţi ardeii cu amestecul de legume şi măr, puneţi deasupra fiecăruia un căpăcel din frunze de pătrunjel proaspăt.
Aşezaţi ardeii în borcan vertical şi puneţi printre ei ardei iuţi, bucăţi de hrean, de conopidă, dacă este cazul şi boabele de piper, muştar, frunzele de ţelină, mărar, etc.
Se dă într-un clocot amestecul de apă, sare, zahăr şi oţet, se lasă să se răcească complet şi se toarnă peste legumele din borcan. Se acoperă şi se depozitează la loc ferit de lumină şi căldură.
În secţiunea de sfaturi practice găsiti informaţii despre metode de sterilizare, dulceţuri şi alte sfaturi care vă spun cum să păstraţi murăturile mai mult timp.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro