Carmen Avram: „Nu există reportaj fără să fii subiectiv“

Realizatoarea emisiunii „În Premieră“ (Antena 3) a acordat un interviu revistei Unica, în care povesteşte despre provocările profesiei de jurnalist. Carmen este una dintre cele mai experimentate profesioniste din breaslă, dar încă trăieşte emoţiile puternice aferente realizarăii fiecărui reportaj.
Citeşte interviul integral în numărul de mai al revistei UNICA, pe piaţă din 25 martie!

Unui reporter bun îi este permis să aibă slăbiciuni?
Da, dacă nu le arată. Predau un curs la Intact Media Academy  şi, de fiecare dată, am zis: Nu există reportaj fără să fii subiectiv. Fiecare material pe care-l faci are nota ta personală. Când mergeam pe teren, în zone de conflict, întotdeauna mă influenţau în relatările mele  durerea, sărăcia şi deznădejdea… Şi le arătam; cu asta plecam de-acolo.

De câte ori te-ai întâlnit cu absurdul?

Mi s-au părut absurde situaţiile cu oameni care aveau mare nevoie să se afle despre ei, au cerut bani, de exemplu. Sunt oameni care nu mai vor să vorbească, deşi ei ne cheamă. Am avut o deplasare la Moscova; Rusia e cea mai grea ţară în care  poţi filma, e cumplit. Odată, aveam de filmat opt subiecte şi a doua zi ne picaseră toate.
carmen avram

Cand îţi perimiţi să fii vulnerabilă?

Aoleu, cât îs de vulnerabilă! Sunt un om loial şi, dacă ataci ceva care ţine de mine – familia, locul de muncă-, devin fiară.

A trecut ceva timp de la schimbarea pe care ai facut-o pe plan profesional. Spuneai atunci că simţeai că nu mai evoluezi.

E foarte bine. Am fost de curând într-un cerc cu oameni de la Pro Tv cu care am rămas prietenă, şi-mi place în contiuare de ei, sunt produse care-mi plac în continuare, dar locul meu e aici. Aici sunt eu de tot, 100%. Aici mi s-a spus „Fă!“ Şi am făcut cât am putut eu să fac. Sigur pot mai mult. Mai mult decât sunt aici nu pot să fiu altundeva. Cred că este apogeul carierei mel. Cred că am atins un vârf de carieră la care am visat foarte mulţi ani.
carmen avram
CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!
http://on.fb.me/XeIJVO

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedete

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: