7 trucuri pentru o manichiură impecabilă

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Duminică, 27 decembrie 2015, 12:29
Dacă visezi la o manichiură impecabilă, ca la salon, urmează sfaturile de mai jos și o vei putea obține simplu, chiar la tine acasă! Știi deja că unghiile sunt foarte importante pentru imaginea unei femei, așa că acordă-le atenția cuvenită!

Hotărăște-te asupra formei

Sunt femei cărora le plac unghiile rotunjite și sunt femei care preferă unghiile ascuțite sau pătrate. Forma nu este chiar atât de importantă. Contează doar ceea ce tu preferi și faptul că toate unghiile trebuie să arate bine, adică forma lor să fie aceeași.

Pregătește-ți unghiile înainte de fiecare manichiură

Înainte de a aplica baza de manichiură, curăță-ți unghiile cu puțin suc proaspăt de lămâie. Acesta înlătură eficient micile impurități și grăsimile naturale care se pot găsi pe unghii și care ar împiedica oja să adere perfect.

Folosește mereu o bază de manichiură și un lac protector

Cunoscute sub numele de base coat și top coat, baza de manichiură și lacul protector sunt esențiale în obținerea unei manichiuri impecabile. Investește în produse de calitate și folosește-le ori de câte ori îți faci manichiura. Baza de manichiură are grijă ca unghiile tale să rămână sănătoase, iar lacul protector prelungește durata de viață a oricărei manichiuri.

Dacă îți plac manichiurile în nuanțe electrice, investește într-un lac de unghii alb, mat

După ce vei încerca pentru prima oară asta, îți vei da seama singură de diferență – aplică baza de manichiură, apoi lacul de unghii alb, mat, și abia după aceea oja în nuanța electrică pe care o preferi. Astfel, culoarea va fi evidențiată, iar tu te vei putea bucura de o manichiură de invidiat.

Nu-ți mai tăia cuticulele

Cuticulele sunt acolo pentru a proteja unghiile de bacterii și, implicit, de infecții. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru cuticulele tale este să le îngrijești cu un produs special. Găsești în magazine numeroase uleiuri pentru cuticule, sau chiar produse cu acțiune dublă – hidratante și exfoliante – care te vor convinge că merită investiția.

Mizează pe nude

Pentru că nuanțele nude sunt printre cele mai folosite – ele fiind potrivite pentru orice ocazie – e bine să știi cum să alegi lacul de unghii nude potrivit pielii tale. Așadar, dacă ai pielea deschisă la culoare, alege nuanțe de roz, gri, oranj sau bej deschis. Dacă pielea ta este mai închisă la culoare, poți opta pentru nuanțe de maro, gri-închis, bej-închis sau roz-nisipiu.

Usucă-ți manichiura în 30 de secunde

Dacă ți-ai făcut o manichiură de ocazie și trebuie să pleci cât mai repede de acasă, dar manichiura nu ți s-a uscat încă, iată un truc care îți va fi de mare ajutor – într-un mic bol pune apă rece și câteva cuburi de gheață. Scufundă-ți vârfurile degetelor în bol și așteaptă 30 de secunde. La final, manichiura ta va fi uscată.

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter