6 locuri pe care nu ar trebui să le atingi niciodată într-un restaurant

Mâncatul la restaurant este simplu şi plăcut, însă există şi aspecte negative ale acestui obicei. Vezi care sunt locurile pe care nu ar trebui să le atingi niciodată când eşti într-un astfel de local.

Masa

Dr. Charles Gerba, cercetător la Universitatea Arizona, a găsit un număr mare de bacterii E.coli pe mesele din restaurante, potrivit yahoohealth.com. Aceşti germeni reprezintă un pericol mai ales pentru copii, bătrâni şi persoane cu sistemul imunitar compromis. Iar numărul bacteriile creştea semnificativ după ce masa era ştearsă, aşa că specialiştii recomandă să nu le ceri ospătarilor să îţi cureţe locul în care veo mânca.

Meniul

Este greu să eviţi să atingi meniul, însă gândeşte-te numai câte persoane pun zilnic mâna pe el. Un studiu din 2013 a arătat că meniurile sunt pline de bacterii E.coli, care supravieţuiesc până la 24 de ore, şi salmonella, cu o rezistenţă de până la 72 de ore. Dacă observi particule de mâncare pe meniuri ori sunt lipicioase, sunt mari şanse să fie pline de agenţi patogeni. Spală-te pe mâini după ce comanzi, ca să fii sigură că nu iei niciun virus sau bacterie.

Gheaţa din băutură

Preferi să bei băutura rece? Recipientele de gheaţă din restaurante sunt curăţate foarte rar şi sunt pline de bacterii. Cere apa sau sucul simplu, iar stomacul tău îţi va mulţumi.

Citeşte şi: Cele mai murdare locuri din supermarket

Lămâia de pe marginea paharului

De cele mai multe ori, băuturile din restaurante vin cu o felie de lămâie sau lime. Un studiu din 2007 a arătat că 69.7% dinte aceste bucăţi de fructe erau pline de microbi, deoarece sunt atinse de mulţi oameni. În plus, nu ai cum să te asiguri că oamenii s-au spălat pe mâini înainte să pună mâna pe ele. Este mai bine să consumi băutura preferată simplă.

Recipientele de ketchup şi condimente

Aceste sticluţe nu sunt niciodată curăţate, iar dacă se întâmplă, totuşi, să fie şterse, oamenii folosesc tot cârpe murdare. În plus, sunt atinse zilnic de sute de mâini. Cel mai bine este să le iei cu un şerveţel, va fi mult mai sigur.

Mâncarea de la bufet

Mâncarea de la bufet este plină de bacterii şi nu ştii niciodată dacă a fost păstrată la temperaturi normale. În plus, mâncarea veche este amestecată cu cea nouă, iar ustensilele folosite sunt rareori spălate. Cel mai bine este să mănânci ce comanzi.

Sursa foto: 123rf.

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: