(P) 5 moduri prin care să-ți reduci cheltuielile

De unica, pe Ultimul update Marți, 20 noiembrie 2018, 11:03

De câte ori nu te-a îngrijorat faptul că nu poți să pui suficienți bani deoparte la sfârșitul lunii? Fără să vrei, cheltuiești poate sume considerabile pe lucruri mărunte, care îți aduc satisfacție doar pe moment. Află cum să-ți gestionezi bugetul lunar cât mai eficient posibil, pentru a te putea bucura de achizițiile pe care le faci pe termen lung.

Experții Matchbanker.ro – consilierul tău în ceea ce privește creditele online – au pregătit 5 reguli de bază după care să te ghidezi pentru a-ți salva bugetul.

  1. Calculează-ți bugetul estimativ lunar

Este important să știi câți bani ai la dispoziție lunar pentru a putea face față diverselor cheltuieli neprevăzute. Un mod simplu de a calcula câți bani îți permiți să cheltuiești este să scazi din suma veniturilor totale cheltuielile pe care estimezi să le faci. Diferența astfel rezultată îți va da o idee despre datoriile pe care le poți suporta.

  1. Scapă de datorii

Recomandăm să ai grijă cu abonamentele lunare pe care le deții în prezent. Multe dintre noi ne păstrăm abonamentele la sala de fitness, de exemplu, fără a merge aproape deloc. Nu are niciun sens să le ai la activ dacă nu le folosești. Renunță la cheltuielile inutile și vei vedea o reală îmbunătățire a situației tale financiare.

  1. Fă distincția dintre ce vrei și de ce ai nevoie

Ești sigură că ai nevoie de tot ce ești pe cale să cumperi? Cu toate suntem atrase de ceea ce vedem în vitrine, însă este important să ne ținem sub control impulsurile de moment. Nu cheltui mai mult decât e nevoie! – este regula de aur atunci când mergi la cumpărături.

  1. Calitate-preț

Nu pleca niciodată cu preconcepția că un preț mai ridicat indică o mai bună calitate. De cele mai multe ori, comercianții umflă prețurile tocmai pentru a atrage clienții în căutare de o calitate superioară. Documentează-te în prealabil care sunt cele mai bune surse de a face cumpărături la un preț decent și evită magazinele de larg consum.

  1. Evită cumpărăturile online

Acestea provoacă dependență! Odată ce ai achiziționat un articol online, vei fi ținta tuturor eforturilor de marketing ale magazinelor online. Nu te lăsa indusă în eroare de aparenta reducere a produselor, de cele mai multe ori acestea sunt fictive. Pentru a cumpăra în siguranță, poți utiliza serviciile de comparare online a produselor pe care vrei să le achiziționezi – vei vedea că articolele aparent reduse pe unele site-uri populare aveau prețuri inițiale mult mai scăzute pe site-urile competitorilor.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!