Cele mai fotogenice vedete autohtone

De Flavia Jurca, pe

În era Photoshop-ului, oricine poate arăta de zile mari pozând pe coperta lucioasă a unei reviste, însă unele vedete au nevoie de mai puţine retuşuri decât altele. Care sunt secretele lor?
A fi fotogenic ţine în primul rând de cum te naşti. Unii dintre noi avem un conflict nestins cu obiectivul camerei foto – este faimos cazul Elenei Ceauşescu, pe care doar un fotograf avea voie să o fotografieze, deoarece majoritatea instantaneelor o surprindeau arătând… deloc prezentabil.

Acum, oricine are şansa la proverbialele 15 minute de faimă se poate aştepta să beneficieze de ajutorul make-up artiştilor, fotografilor, asistenţilor şi maeştrilor în modificări digitale, astfel încât publicul să vadă o imagine idealizată a sa. Totuşi, se poate observa cine s-a născut pentru a sta în faţa aparatelor foto şi cine nu.

În mod paradoxal, se spune că prezentatorii de programe tv sunt cei mai puţin fotogenici din industrie. Andreea Esca este o excepţie notabilă, aplicând reţeta sigură a unui look studiat pe care l-a transformat în marcă personală: postura relaxată şi zâmbetul enigmatic, cu buzele uşor încordate.

Andreea Raicu
nu se lasă fotografiată fără machiaj, iar atunci când se află în faţa camerelor de luat vederi sau aparatelor foto, experienţa în modeling îşi spune cuvântul. Se observă că Andreea se simte foarte bine în propria piele şi este mulţumită de corpul ei.

Inna a apărut recent pe coperta FHM Franţa şi, deşi băieţii de la Academia Caţavencu i-au găsit cusur, din fotografiile înainte/după reiese că modificările aduse fotografiei de copertă a Innei au fost cromatice şi de contrast.

O altă vedetă cu care se lucrează uşor din punct de vedere al imaginilor este Anda Adam, care a evoluat extrem de mult în ultimii ani. Dacă în anii de început Anda adopta posturi stereotipice şi ceea ce este numit „boticul bosumflat” sau „poza de începătoare” (arcuirea excesivă a spinării şi ţuguierea buzelor sunt o tentaţie căreia îi cad pradă modelele şi vedetele aflate la primele şedinţe foto), astăzi Anda lucrează cu fotografi profesionişti şi pozează mult mai expresiv.
Ramona Bădescu este considerată o frumuseţe perfectă de către chirurgul estetician Călin Doboş, lucru care se observă şi din fotografiile vedetei, care mărturiseşte că îşi întreţine frumuseţea printr-o dietă strictă, dar completă şi că se consideră norocoasă că s-a născut cu o piele sănătoasă şi strălucitoare. Zâmbetul o ajută pe Ramona extrem de mult, fiind un atu în şedinţele foto.

Tu cine crezi că este cea mai fotogenică vedetă de la noi?
 
Foto:
arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!