Solistul trupei Megadeth, Dave Mustaine, suferă de cancer în gât

De Oana Savin pe
Dave Mustaine, solistul trupei Megadeth, suferă de cancer în gât, anunțul fiind făcut pe pagina de Facebook a trupei americane de rock.

Am fost diagnosticat cu cancer în gât. Este ceva ce trebuie luat în serios şi înfruntat – dar am mai înfruntat obstacole în trecut. Lucrez îndeaproape cu doctorii şi urmez un plan de tratament despre care ei susţin că are o rată a succesului de 90%. Am început deja tratamentul”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.

Toate concertele Megadeth din acest an vor fi anulate.

Din păcate, din cauza acestui lucru trebuie să anulăm toate spectacolele din acest an. Turneul nostru se va desfăşura, totuşi, într-o formă sau alta. (…) Megadeth va fi pe scenă cât de curând se poate. Între timp, Kiko, David, Dirk şi eu lucrăm în studio la următorul album ”Dystopia”, pe care abia aştept să-l audă toată lumea. (…) Să ne vedem în curând”, a scris Mustaine.

Trupa Megadeth s-a format în anul 1983 de Dave Mustaine, în urma plecării sale din Metallica.

Pionieră a genului thrash metal american, Megadeth a devenit celebră în anii ’80, membrii formaţiei schimbându-se însă frecvent, în parte din cauza problemelor notorii provocate de abuzul de substanţe interzise.

Formaţia s-a destrămat în 2002, după ce Mustaine a suferit o leziune severă a nervilor de la mâna stângă. Totuşi, după ce s-a recuperat fizic, acesta s-a reunit cu foştii colegi, în 2004, lansând albumul „The System Has Failed”, urmat de „United Abominations” (2007).

Megadeth a vândut peste 20 de milioane de albume în întreaga lume și a avut șapte nominalizări consecutive la Premiile Grammy pentru Best Metal Performance.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro