Shakira ar putea face 2 ani de închisoare. Care este motivul

De Mădălina Manole pe
Shakira este, din nou, în ochii presei, însă de această dată nu din cauza problemelor de sănătate sau a certurilor din cuplu, ci din cauza unei posibile fraude fiscale. Îndrăgita artistă, dacă va fi găsită vinovată, riscă să facă 2 ani de închisoare.

Administrația fiscală din Spania a cerut Parchetului să-i deschidă proces Shakirei pe motiv că, între 2011 și 2014, în calitate de rezident spaniol, aceasta nu și-a declarat veniturile obținute la nivel mondial, prin urmare artista columbiană nu și-a plătit impozitele pe profit în perioada menționată. Conform site-ului Tv y Novelas, aceasta a declarat în Spania doar profitul obținut pe teritoriul acestei țări și nu întreg profitul, însă, conform sursei citate, artista a stat mai puțin de 183 de zile pe an în Spania, prin urmare nu avea motiv, conform legii, să-și declare rezidența fiscală aici. Dacă va fi găsită vinovată, fapta sa va fi încadrată ca infracțiune și pedepsită, pe lângă amendă, cu închisoare de 2 ani.

De asemenea, se arată în sursă că Shakira a obținut din concerte, vânzări de discuri, turnee și campanii publicitare un venit de 130 de mii de euro pe zi, adică 4 milioane de euro pe lună, în timp ce soțul său, Gerard Pique, a câștigat 5,8 milioane de euro pe an.

shakira, pique si copiii

Reamintim că Shakira este implicată și în scandalul Paradisului Fiscal din Malta, fiind acuzată că, deși locuiește în Barcelona alături de tatăl celor doi copii ai săi, fotbalistul Gerald Pique, apare în acte ca având domiciliul în Bahamas și se pare că a tranzacționat 31,6 milioane de euro în Malta și Luxemburg.

Citește și – Shakira acuzată de evaziune fiscală în scandalul Paradisul Fiscal din Malta. Suma este colosala

Citește și – Decizie de ultim moment luată de Shakira legată de sănătatea sa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO