Scrisoarea deschisă a lui Richard Gere pentru omenire

De Amelia Matei pe
Celebrul actor american Richard Gere a postat de curând un mesaj pe pagina sa personală de Facebook, care a atins inimile a milioane de oameni din întreaga lume.  

Citește și – Scrisoarea emoționantă a lui Charlie Chaplin către fiica sa, Geraldine 

„Mama unuia dintre prietenii mei a urmat un stil de viață sănătos. A preferat alimentația sănătoasă, nu a fumat, nu a băut, a făcut sport și se temea să se expună la soare fără cremă de protecție. Consulta mereu nutriționiștii și respecta cu strictețe toate recomandările acestora. Pot să spun că această doamnă a exagerat cu grija pentru sănătatea ei. Acum are 76 de ani și a fost diagnosticată cu cancer de piele și neoplasm al măduvei osoase. Pe lângă toate acestea, femeia mai suferă și de osteoporoză avansată.

Pe de altă parte, tatăl unui alt prieten, nu și-a pus niciodată interdicții. Nu a făcut sport, i-a plăcut să mănânce copios, punând unt direct pe bucata de șuncă, a consumat alcool și se bronza până când i se exfolia pielea. A ignorat toată viața sfaturile medicilor și a trăit după bunul plac. Acum are 81 de ani, iar medicii spun că are o sănătate de invidiat.

Niciodată nu o să putem fugi de iadul din interiorul nostru, oricât de mult ne-am strădui. Mai devreme sau mai târziu, ne va ajunge din urmă. Mama muribundă a prietenului meu a spus: „Dacă știam că viața mea se va sfârși astfel, nu aș fi ascultat de doctori și mai degrabă aș fi trăit așa cum mi-aș fi dorit”. Aceasta se numește viață, iar de aici nimeni nu scapă viu. Așadar, nu trebuie să ne punem pe planul secundar. Trăiți cu plăcere pentru că ziua de mâine s-ar putea să nu mai vină.

De aceea, faceți ceea ce vreți! Mâncați, faceți băi de soare, nu vă rușinați să leneviți uneori. Fiți voi înșivă, pentru altceva nu aveți timp!”.

Citește și – Scrisoarea în care Marilyn Monroe își exprima gândurile suicidare

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro