Medicii britanici vorbesc despre afecțiunea Regelui Charles al III-lea. De ce are mereu mâinile umflate și roșii

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 septembrie 2022, 11:41

În presa internațională se vorbește din ce în ce mai des despre problemele de sănătate pe care Regele Charles al III-lea le-ar avea. În vârstă de 73 de ani, fiul regretatei Regina Elisabeta este în această perioadă subiectul central al tabloidelor. Iar detaliul care le-a atras atenția celor care îl urmăresc, făcându-i să se întrebe dacă nu cumva monarhul suferă de vreo afecțiune a fost legat de aspectul mâinilor sale.

În fotografiile apărute în mediul online, Charles este adesea surprins cu mâinile umflate și roșii. Regele Marii Britanii are de ani buni această problemă, despre care el personal a și făcut câteva glume în trecut, spunând despre degetele mâinilor sale că sunt „ca niște cârnați”, după un zbor îndelungat spre Australia, în 2012.

Doctorul Gareth Nye, lector principal la Universitatea din Chester, a explicat care este problema cu care se confruntă Charles de câțiva ani. Expertul în sănătate a precizat că sunt o mulțime de lucruri care pot duce la umflarea mâinilor, iar unul dintre ele este retenția de lichide sau edemul.

Medicii britanici vorbesc despre afecțiunea Regelui Charles al III-lea. De ce are mereu mâinile umflate și roșiiIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Edemul este o afecțiune în care organismul începe să rețină fluide în membre. Se întâmplă, în mod normal, în zona picioarelor și a gleznelor, dar poate duce și la umflarea degete mâinilor – a declarat dr. Gareth Nye pentru Daily Star.

Medicii britanici vorbesc despre afecțiunea Regelui Charles al III-lea. De ce are mereu mâinile umflate și roșii
Regele Charles al III-lea

Femeile sunt mai predispuse la edem decât bărbații, deoarece un hormon feminin, progesteronul, tinde să provoace această afecțiune din care rezultă umflarea gleznelor chiar înainte de menstruație.

De asemenea, persoanele în vârstă pot dezvolta tulburarea dacă stau în picioare pentru perioade lungi de timp.

Citeşte şi: Povestea de dragoste dintre Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles

Citeşte şi: Prințul Harry, primul mesaj după moartea reginei Elisabeta a II-a: „Sunt veșnic recunoscător”

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu câinii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Citeşte şi: Trucul Alexandrei Velniciuc pentru un ten impecabil. „Nu mai trebuie cremă”

Regele Charles a fost fotografiat cu mâinile și picioarele umflate de multe ori, în mod vizibil după perioade lungi de zbor sau călătorii în țări cu temperaturi ridicate.

Un alt motiv pentru „degetele-cârnăciori” este artrita.

Artrita – o altă afecțiune comună la persoanele de peste 60 de ani. Afectează adesea zonele principale ale mâinii – articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin de obicei rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot reduce durerile, umflăturile rămân – a mai spus dr. Nye.

Medicii britanici vorbesc despre afecțiunea Regelui Charles al III-lea. De ce are mereu mâinile umflate și roșii
Charles și Regina Elisabeta

Alte cauze ar putea fi o dietă bogată în sare sau anumite medicamente, cum ar fi cele pentru hipertensiune arterială.

Medicul a ținut să mai precizeze că această afecțiune nu este una gravă, ci mai degrabă o problemă normal pentru o persoană cu vârstă înaintată.

Cu siguranță nu există probleme de sănătate imediate care să fie concluzionate de la degetele umflate și cel mai probabil acestea sunt un semn al vârstei sale – a mai precizat medicul.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!