Oana Mareș, despre preotul care i-a botezat copilul: „Nu o să uit toată viața. Soțul mă ținea să nu…”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 04 februarie 2021, 18:12

Cazul bebelușului din Suceava care a murit la scurt timp după ce a fost botezat pentru că a înghițit prea mulltă apă în timpul procedurii religioase a șocat întreaga Românie.

În contextul acestui subiect care acum este pe buzele tuturor, unele vedete din showbiz-ul românesc și-au adus aminte de cum au trăit personal experiența botezului copiilor lor. Oana Mareș (39 de ani) a povestit pe rețelele sociale că a fost nevoită să-i țină o predică preotului care i-a botezat băiatul, în 2012, pentru că a ales să scufunde complet copilașul în cristelniță.

„Păi ce faci, atunci când preotul, deși ascultă dorința părinților de a nu scufunda copilul in apă, hotărăște să le ofere un șoc emoțional și apucă bine de prunc, îl indeasă adânc să-i spele păcatele neînfăptuite incă (pe princpiul te bat pentru ce o să faci, lasă că știi tu!? De trei ori).

Mulți au dielma asta, foarte mulți au pățit asta și toți scriu azi, în comenturi, la postările cu concluzii, după tragedia copilului din Suceava.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Păi, vă răspund eu! În primul rând stai pe lângă preot, nu lua distanță, mai ales dacă instinctele tale s-au activat. La prima mișcare greșită, te proptești bine în podea să fixezi centrul de greutate și impingi cu toată forța namila astmatică cu miros de sângele Domnului sec fetească negră, în timp ce prinzi copilul în brațe și-l eliberezi din degetele noduroase cu unghii încovoiate.

Iei copilul, îl îmbraci rapid, mai ales dacă e frig, îl alini să știe că este în siguranță și apoi te apuci de bau-baul care voia să-l spele de tot. Și te apuci bine de el, și-i ții o predică de 20 de minute, pe voce de soprană combinată cu florăreasă, pe care nu o uită toată viața!

Eu așa am făcut!

Și nici nu mi-a păsat că mama se superventila de rușine, că invitații aveau ochii cât cepele, că bărbată-meu mă ținea să nu apuc vreun obiect contondent, cunoscându-și blânda soție…

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu, despre bebelușul decedat după botez: „E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap!”

Eu, mama copilului am dreptul să știu ce faci cu puiul meu și ai nevoie de permisiunea mea pentru orice intenție. EU aprob sau refuz orice ritual!!! Altfel ești un inamic ce va fi mutilat și nimicit și urmărit de mine și pe lumea ailaltă. Te urmăresc cu cristelnița să te scufund de 10 ori pe zi a câte o oră scufundarea dacă îi creezi disconfort sau șoc emoțional copilului meu.

Așa a fost la fericitul eveniment de creștinare a copilului meu, în 2012. Aia e!!!”, a scris fosta prezentatoare de televiziune în postarea sa pe Facebook.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!