Motivul impresionant pentru care Prințesa Diana renunțase să mai poarte mănuși și pălării

De Mihaela Dobre pe
Palatul Kensington a deschis pe 24 februarie o expoziție cu cele mai spectaculoase ținute purtate de Prințesa Diana, expoziție ce coincide cu împlinirea a 20 de ani de la moartea sa.

Citește și – Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte o prințesă

Muzeografa Eleri Lynn a constat că, în timp ce Diana a iubit moda, a vrut, de asemenea, să se concentreze pe munca ei și a găsit o modalitate „de a folosi moda pentru a ajuta la asta”. Din acest motiv, Lady Di a luat niște decizii neobișnuite, cum ar fi renunțarea la mănuși și pălării.

Deși protocolul regal îi impunea ca ținutele purtate la îndatoririle oficiale să fie accesorizate cu mănuși lungi și pălărie, fosta soție a Prințului Charles a preferat să nu se supună acestor reguli. Care este motivul? Prefera să fie „deschisă și caldă” cu oamenii din jur.

„A abandonat protocolul regal în legătură cu purtatul mănușilor pentru a-i putea strânge de mână pe oamenii pe care îi întâlnea”, a declarat Lynn, cea care se ocupă în prezent de expoziția memorială a ținutelor purtate de Prințesa Diana.

Tot muzeografa a dezvăluit faptul că Lady Di a încetat să poarte pălării din dragoste pentru copii: „Spunea mereu: „Nu poți îmbrățișa un copil dacă porți pălărie”.

Cât despre culorile și bijuteriile pe care Prințesa de Wales alegea să le poarte, Eleri Lynn povestește că „Prințesa inimilor” prefer să poarte nuanțe deschise pentru a-I înveseli pe oameni și bijuterii mari pentru ca toți copiii care îi ieșeau în cale să vină și să se joace cu ele.

Citește și – Scrisorile intime ale Prințesei Diana în care vorbește despre fiii săi

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro