Monedă specială lansată cu ocazia nunții Prințului Harry. Ce mesaj va purta

De Mădălina Manole pe
Mai sunt doar trei săptămâni până la cel mai așteptat eveniment din 2018, de la Palatul Buckingham, după nașterea celui de-al treilea fiu al Prințului William și al Ducesei Kate Middleton. Este vorba de nunta Prințului Harry și a logodnicei sale, fosta actriță, Meghan Markle, care va avea loc pe data de 19 mai.

Cu această ocazie, Royak Mint, trezoreria regală britanică, a lansat o monedă specială care poartă portretul celor doi viitori miri și este înscripționată pe margine cu un mesaj care anunță data fericitului eveniment: ”nunta regală. 19 May 2018. Harry & Meghan”“În urma anunţului despre logodna lor, reprezentanţii Royal Mint au primit dreptul de a participa la o întrevedere privată cu prinţul Harry şi Meghan Markle la Palatul Kensington. Reuniunea s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată şi informală, evidenţiată în portretul cuplului. Cei doi tineri sunt prezentaţi în timp ce se privesc cu afecţiune şi portretul lor evidenţiază familiaritatea şi legătura care există între membrii acestui cuplu regal”,  – au transmis reprezentanţii Royal Mint.

Moneda regala - nunta printul harry cu meghan markle

Noua monedă s-a bucurat de un design realizat de Jody Clark, aceași persoană care a creat şi efigia reginei Elisabeta a II-a ce a fost imprimată pe monedele britanice lansate în 2015. Moneda va avea valoarea de 5 lire și va putea fi achiziționată de pe site-ul trezoreriei în trei versiuni: “brilliant uncirculated”, la preţ de 13 lire sterline, “silver proof”, cu preţul de 82,5 lire sterline şi “gold proof”, care va costa 1.980 de lire sterline. Cu ocazia aniversării vârstei de 21 de ani, în 2005, Prințul Harry s-a bucurat de propria sa monedă pe care era imprimat portretul său, o monedă jubiliară din seria “Alderney”, emisă, de asemenea, de Royal Mint.

 

Citește și – Unde își vor petrece luna de miere prințul Harry și Meghan Markle

Citește și – Prințul Harry și Meghan Markle nu vor invita politicieni la nuntă

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro