Mesajul Papei Francisc pentru români

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 31 mai 2019, 14:27
Papa Francisc a transmis un mesaj pentru români, cu două zile înainte de vizita sa oficială, care a început vineri dimineață.

Suveranul Pontif a vorbit despre „legăturile de credință care ne unesc” și a mulțumit pentru pregătirile care s-au făcut în România pentru primirea sa.

Dragi fraţi şi surori din România! Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial. Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate, şi le mulţumesc Preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici”, a afirmat Papa.

Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care potrivit tradiţiei a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieţii, este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea. Vin între voi ca să mergem împreună”, a continuat acesta.

Mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi. Ştiu că mulţi pregătiţi vizita mea în mod intens şi vă mulţumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor şi vă dau Binecuvântare mea. Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine! Să ne vedem cu bine!”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni vineri dimineață, în jurul orei 11:30. Acesta a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis. Apoi, s-a îndreptat către Cotroceni, unde a fost primit cu onoruri și a ținut un discurs.

Vineri seară, Sfânta Liturghie va începe la orele 18:30 și va dura aproximativ o oră și 20 de minute.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!