Matt Damon a slăbit 30 de kilograme mâncând un singur aliment în fiecare zi

De Amelia Matei pe
Actoria presupune multe sacrificii, printre acestea numărându-se și metoda extremă de a pierde sau câștiga în greutate pentru un rol. Este și cazul actorului Matt Damon, care în anul 1996 a slăbit pe cont propriu 30 de kilograme, pentru a juca în filmul „Courage Under Fire”.

„Cel mai provocator rol pe care l-am avut a fost cel din <>, când am slăbit toate acele kilograme de unul singur. A fost cea mai mare provocare fizică de care am avut parte. Am în jur de 86 de kilograme acum, iar în film avea 63, o greutate nenaturală pentru mine, care nu mă mulțumea nici când aveam 25 de ani”, a mărturisit actorul.

În acest film, Damon interpretează rolul unui medic militar dispărut în misiune. A alergat zilnic 20 de kilograme și a menținut o dietă care consta într-un singur aliment –  piept de pui la grătar, împreună cu o cantitate considerabilă de cafea și țigări, fapt ce a rezultat în pierderea a 30 de kilograme  Nu a avut bucătar sau nutriționist, fiind un plan de regim pe care l-a gândit singur.

Actorul, care în mod normal adoră să mănânce taco, cu o tortilla crocantă și multă carne de vită, a avut probleme de sănătate după ce a ținut această dietă strictă. El a fost nevoit să consulte un medic și să țină un tratament pentru reglarea glandelor suprarenale, care au avut de suferit.

Matt Damon a suferit o transformare radicală și pentru rolul său din „The Informant” (2009), când s-a îngrășat în jur de 15 kilograme. Însă după chinul la care și-a supus corpul în 1996, actorul spune că nu i-a fost deloc greu să se îngrașe.

„A fost foarte, foarte simplu să mă îngraș. A fost amuzant, probabil cea mai amuzantă perioadă din cariera mea pentru că nu trebuia să mă mai duc la sală și mâncam pur și simplu orice vedeam”, a povestit Damon.

Citește și – Rolurile care au transformat 10 actori obișnuiți în celebrități

Citește și – Top 10 cupluri de actori care s-au îndrăgostit pe platourile de filmare

Foto – Northfoto

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere