Lucruri ciudate despre regina Marii Britanii

De Adina Radu, pe Ultimul update Miercuri, 25 mai 2016, 20:12
Elisabeta a II-a este una dintre cele mai recunoscute persoane din lume. Deși este practic o vedetă, aceasta nu dă interviuri și este o persoană extrem grijulie cu viața ei privată. Totuși, de-a lungul timpului, câteva informații despre ea au ajuns către public. Multe informații neștiute sau ciudate despre Maiestatea sa regina Marii Britanii găsești mai jos.

Elisabeta și prințul consort, Philip s-au cunoscut pe când aveau 13, respectiv 18 ani.

Regina călătorește fără pașaport. Ca orice cetățean britanic, regina are un pașaport înregistrat pe numele său, dar acesta nu fost niciodată necesar.

Poreclele nu au ocolit nici măcar regina Marii Britanii. Aceasta era alintată Lilibet, din cauza înălțimii sale.

Elisabeta a II-a are o alarmă matinală mai specială. Un cimpoier cântă în fiecare dimineață în loc unei alarme obișnuite.

Regina Marii Britanii iubește să joace Solitaire (Patience în UK).

Reședința reginei este Buckingham Palace și are 775 camere.

Coroana Maiestății sale nu îi aparține. Coroana ce i-a fost pusă pe cap în 1953 cât și colecția “Bijuteriile coroanei” sunt proprietăți ale statului.

Elisabeta știe multe despre mașini. Regina a învățat să repare motoare de camion în cel de-al doilea război mondial, pe când era membru al Serviciului Teritorial Auxiliar, ramura feminină a armatei britanice. În public, regina are un șofer, dar în privat conduce singură.

Câinii preferați ai reginei sunt Corgi. În întrega sa domnie a avut nu mai puțin de 30 de căței Corgi. Această rasă este preferata a Casei Regale de 70 ani.

Nepoții reginei, prințul William și prințul Henry nu i se adresează cu “maiestate”, ci cu “buni”.

Regina are peste 1200 de angajați în gospodăria regală.

Regina Elisabeta are două zile de naștere. Este născută pe 21 aprilie, dar are și o zi de naștere oficială, în luna iunie. Tradiția a fost începută de regele George II, care era născut în luna noiembrie și nu își putea serba ziua cu parada militară din cauza frigului. Așa că a decis să-și combine ziua de naștere cu o sărbătoare națională ținută în timpul verii.  Obiceiul a continuat să fie respectat, astfel că toți regii Marii Britanii au avut opțiunea de a-și serba ziua de două ori.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!