Horia Brenciu nu a luat bac-ul din prima. Care a fost prima meserie a artistului

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 06 septembrie 2018, 17:39
Horia Brenciu a făcut câteva dezvăluiri interesante despre viața sa, unele dintre ele chiar șocante am putea spune. Astăzi este unul dintre cei mai iubiți artiști de la noi, însă, conform mărturisirilor sale, alta ar fi fost traiectoria sa dacă trecea examenul de Bacalaureat din prima.

Horia Brenciu a recunoscut că a avut câteva probleme cu învățătura în timpul liceului, ba chiar a avut și o corigență la matematică. Totodată, artistul a dezvăluit care a fost primul său job: „Pe parcursul şcolii, în 12 ani, am avut doar două mici probleme. Prima a intervenit în clasa a IX-a, când am rămas corigent la ma­tematică. Am luat 2 la matematică, fiindcă n-am fost atent la oră, iar doamna profe­soară Banea mi-a zis: „N-o să treci! Nu-ţi dau încă o notă mare ca să faci 5.” Şi-i mulţumesc şi azi pentru asta, căci altfel nu m-aş fi îndrăgostit de matematică. Iar a doua problemă s-a petrecut la Bacalaureat, pe care nu l-am luat din prima: totul a fost perfect în ordine, atât doar că, la proba scrisă de la Română, m-am apucat să in­troduc în lucrare nişte chestii nelalocul lor, doar pentru că mi s-au părut interesante. Şi-am primit nota 4. Aşadar, ambele pro­bleme au fost cauzate de tinereţea mea revolu­ţio­nară, care a dat să-şi manifeste rebeliunea când nu era locul şi timpul. Că şi rebeliunea trebuie să aibă un cadru al ei! Însă îi mulţumesc destinului că n-am luat Bacalaureatul decât la a doua încercare, în toamnă!Horia Brenciu si familia sa

Dacă-l luam din prima, acum noi nu mai discutam: aş fi intrat imediat la Conservator şi aş fi pornit-o pe o cu totul altă rută. Aş fi ajuns la Teatrul Muzical din Braşov, poate şi la Teatrul Dramatic, dacă aş fi urmat şi nişte cursuri de actorie adiţio­nale, şi asta ar fi fost viaţa mea: aş fi rămas în oraşul natal, cu o carieră desfăşurată doar pe plan local. Aşa, am luat bac-ul în toamnă, am intrat în corul „Astra”, un cor de cameră mare, foarte puternic şi valoros, apoi mi-am făcut şi un cvartet muzical de băieţi, de care eram foarte mândru, dar pe care l-am părăsit pentru o trupă de rock. Între timp am urmat cursuri de pian şi de canto… Deci m-am dedicat artei. Iar din toamna lui ’91 încolo, tata mi-a zis că trebuie să fac şi eu ceva şi-aşa am dobândit prima mea slujbă plă­tită: am fost curier. Duceam nişte plicuri cu docu­mente către firme din Braşov şi din jurul Braşo­vului. Atunci am simţit pentru prima dată ce în­seamnă să ai un şef! 

Citește și – Care este porecla lui Horia Brenciu. Artistul a dezvăluit-o

În orice caz, aceşti doi ani de după bac au însemnat nişte căutări formi­dabile, care mi-au folosit enorm şi care m-au condus spre vara lui ’93, când am ajuns la Cos­ti­neşti, unde am fost filmat de cei din TVR şi-am fost luat la „Robingo”, devenind astfel primul prezen­tator de televiziune din epoca modernă, în cadrul primei francize internaţionale de quiz-show! Iar dacă am ştiut să prind „trenul” ăsta, pe care mi l-a trimis destinul, şi dacă n-am sărit din el pe parcurs, ci sunt şi azi în vagon se datorează părinţilor mei, educaţiei pe care am primit-o de la ei, felului în care ei m-au format. De la ei am învăţat elementele care stau la baza a ceea ce sunt azi: bunul simţ, buna cuviinţă şi dorinţa de a vedea mereu zâmbete în jurul meu”, – a mărturisit Horia Brenciu pentru Formula As.

Horia Brenciu, 45 de ani, este căsătorit cu Alice Dumitrescu, 50 de ani, și au împreună o fetiță pe nume Mina, în vârstă de 6 ani, și un băiețel adoptat, pe nume Toma, de 4 ani. Alice mai are două fete din două relații anterioare: pe Andreea, 25 de ani, și pe Maria, 16 ani, pe care artistul le iubește ca pe propriile-i sale fiice.

Citește și – Cum a reacționat Horia Brenciu când i s-a spus că soția sa este bătrână

Citește și – Horia Brenciu, despre drama care i-a marcat viața. Și-a pierdut mama pe când avea doar 11 ani

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!