De ce poartă Prințul George doar pantaloni scurți

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 05 octombrie 2016, 17:26
Admiratorii Familiei Regale Britanice au remarcat cu siguranță un aspect curios: indiferent de contextul evenimentelor și de condițiile meteo, fiul ducilor de Cambridge este îmbrăcat întotdeauna în pantaloni scurți. Te-ai întrebat vreodată care este motivul?

Citește și – De ce își îmbraca Kate Middleton copiii cu aceleași haine

Explicația acestui lucru ține de tradiția de secole a Casei Regale Britanice. Mai exact, încă din secolul al XVI-lea, baiețeii din familiile aristocrate sau regale sunt îmbrăcați în pantaloni scurți sau „culottes anglaises” până la împlinirea vârstei de opt ani.

William Hanson, expert în etichetă, spune că băieții din familiile de elită, aristocrate și regale, sunt îmbrăcați în pantaloni scurți deoarece acest articol ilustrează foarte bine statutul lor social. Să îți îmbraci copiii în pantaloni lungi este considerat un gest „suburban”, care nu denotă clasă, în timp ce pantalonii scurți denotă „eleganță, stil, statut superior”.

„Este o tradiție englezească să îți îmbraci moștenitorul așa. Pantalonii lungi sunt pentru copii mai mari și bărbați. Când îți îmbraci copilul cum dictează eticheta, faci o declarație subtilă legată de statusul tău, de clasa din care faci parte, transmiți lumii că ești de viță nobilă”, a explicat specialistul.

„Cu toate că vremurile se schimbă, să îți îmbraci copilul în pantaloni lungi este un gest asociat culturii suburbane și clasei mijlocii. Ducesa de Cambridge nu poate face o asemenea greșeală de stil și nici nu a comis-o până acum când a venit vorba de vestimentația micuțului George”, a adăugat Hanson.

Printesa Diana, Printul Charles si copiii

De altfel, în Familia Regală Britanică, și Prinții William și Harry erau îmbrăcați în pantaloni scurți, chiar și când afară nu erau temperaturi de vară, iar abia de la vârsta de opt ani au fost considerați suficient de „maturi” ca să treaacă la pantaloni lungi.

Iarna, Prințul George va purta pantaloni lungi, însă nu va apărea îmbrăcat astfel în fotografii.

Citește și – Ce familie fericită! Kate Middleton, prinţul William şi fiul lor, George, în cele mai frumoase ipostaze!

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!