Daciana Sârbu, despre decizia de a adopta un copil: „Nu e ușor. Dar am zis că noi putem duce orice”

De Unica.ro, pe

În urmă cu un an, Victor Ponta (48 de ani) și Daciana Sârbu (44 de ani) au decis să adopte o fetiță, pe nume Maria, dintr-un centru de plasament. Ponta și soția sa mai au doi copii, Irina și Andrei, fiul politicianului din fosta căsnicie.

Pentru că procesul de adopție în România este unul destul de dificil și de lungă durată, Ponta și Daciana au decis să aleagă un copil de pe lista celor greu adoptabili. Așa a apărut în viața lor Maria, care acum are 6 ani. La un an după adopție, soția politicianului a vorbit pentru prima oară despre cum a fost experiența venirii Mariei în sânul familiei Ponta.

Citeşte şi: Irina Rimes, primele declarații despre copii: „Mi-am programat”

Citeşte şi: Adda și Cătălin Rizea, momente de panică în vacanță: „Am avut parte de cea mai înfricoșătoare experiență din viața noastră”

Citeşte şi: Irina Rimes, primele declarații despre copii: „Mi-am programat”

Citeşte şi: Marina Voica a suferit o intervenție chirurgicală pe cord la 84 de ani. Cum se simte artista

„Există un proces de acreditare a familiei adoptatoare și durează. Nu e ușor. Există psihologi care te pregătesc. Acest proces se finalizează cu acest atestat pe care poți să-l primești sau nu. Experiența celor care te evaluează poate ajunge la concluzia că familia nu e pregătită. După acest proces, în funcție de ce optezi, să alegi să te nimerească sistemul în momentul în care apare un copil conform criteriilor pe care le-ai expus. Există și varianta pe care am mers noi, există o listă a copiilor greu adoptabili și acolo e un proces deschis. Nu am avut criterii. Dosarul există și această cerere în care spui vârsta și alte lcururi. Noi ne-am dorit să fie fată. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contact nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă. Noi eram pregătiți pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit copil perfect. Ne-am dorit să oferim iubire și trecând prin câte am trecut, nu am considerat că o situație dificilă nu ar fi fost imposibil de dus. Am luat decizia într-un punct în care experiența atâtor ani grei ne-a făcut să spunem că putem duce orice. Chiar dacă trebuie să muncești toată viața să-i corectezi unele lucruri”, a explicat soţia lui Victor Ponta, în podcastu-ul “Fain & Simplu”, moderat de Mihai Morar.

Daciana Sârbu a mai spus că atunci când ea și Victor Ponta au văzut-o prima data pe Maria, au știut din prioma clipă că va face parte din familia lor.

Citeşte şi: Irina, fiica lui Victor Ponta, replică savuroasă, după ce a spus că nu vrea la școală

„Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor. E un copil vesel şi nu vreau să mai vedem pe altcineva. Eu am găsit un chip care radia bucuria. E cel mai vesel copil şi le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria şi am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple”, a adăugat Daciana Sârbu.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!